9.1 C
Uzice
септембар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

AUTO-PUT POŽEGA- VIŠEGRAD

Srbija je zainteresovana da zajedno sa BiH realizuje projekat gradnje brzog puta Beograd–Sarajevo, izjavila je u Sarajevu potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, dodajući da je sa Savetom ministara BiH dogovoreno formiranje zajedničke radne grupe koja će aktivirati taj projekat. Zorana Mihajlović je, nakon sastanka sa ministrom komunikacija i saobraćaja u Savetu ministara BiH Ismirom Juskom, rekla da je Srbija zainteresovana pre svega za gradnju deonice od Požege do Višegrada.

„Želimo da gradimo brzi put Beograd–Sarajevo. Formiraćemo zajedničku radnu grupu između naša dva ministarstva koja će se baviti projektno-tehničkom dokumentacijom, ali i izvorima finansiranja“, rekla je ministarka Mihajlović i dodala da bi projektna dokumentacija mogla da bude gotova sledeće godine.

Brzi put od Požege do Višegrada bi bio dug oko 100 kilometara, od čega bi 60 kilometara bilo na teritoriji Srbije, a 40 kilometara na teritoriji BiH.

Sastanku u Savetu ministara BiH su prisustvovali i ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara BiH Mirko Šarović.

Mihajlovićeva je rekla da je regionalno povezivanje važno zbog stabilnosti, a ne samo zbog ekonomije.

Govoreći o ruti kroz Srbiju, ona je istakla da je u Srbiji završena gradnja auto-puta od Ljiga do Preljine, a da će do kraja 2017. biti gotov ceo potez od Obrenovca do Preljine, kao i da je u planu gradnja deonice Preljina–Požega.

„Mi ćemo završiti auto-put do Požege i zainteresovani smo za deonicu od Požege do Višegrada, koja bi bila deo puta od Beograda do Sarajeva. Sa bosanske strane će se tek razgovarati kojom trasom će ići ta brza saobraćajnica kroz BiH“, rekla je Mihajlovićeva.

Ministarka je podsetila da je ideja o gradnji puta Beograd–Sarajevo aktuelna već više od 10 godina i da je sada pravo vreme za realizaciju.

Izvor: Rts

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Održava se Sajam domaće rakije u Šljivovici

Oglasna Tabla

U gepeku Zemunaca čitav tovar nelegalnih cigareta

Oglasna Tabla

Saopštenje za medije Javnog izvršitelja Đorđa Dogandžića povodom slučaja porodice „Ćitić“

Oglasna Tabla

Država preuzima aerodrom Ponikve od Užica

Oglasna Tabla

Mališani iz vrtića „Bambi“ šetnjom obeležili Dan bez automobila (FOTO)

Oglasna Tabla

FOTO DANA: Šmeker se ne postaje, šmeker se rađa

Oglasna Tabla

Izložba radova Nenada Nedeljkova u Galeriji Reflektor

Oglasna Tabla

Startap centri u Užicu, Priboju i Arilju (VIDEO)

Oglasna Tabla

Rok za prijavljivanje vršnjačkog nasilja 24 sata

Oglasna Tabla