9 C
Uzice
децембар 7, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

AUTO-PUT „POMIRIO“ PEŠTER I ZLATIBOR

CECA GIF (2)
Razrešene dileme oko toga gde će se graditi „Koridor 11“, na 107 km dugoj trasi od požege do boljara. Savremena saobraćajnica značiće novu perspektivu kako za Ivanjicu i Goliju, tako i za čitavu visoravan sa okolinom.

SVE dileme su otklonjene: trasa „Koridora 11“ – od Požege do Boljara, odnosno granice sa Crnom Gorom) – duga 107 kilometara, „ići“ će preko Arilja i Ivanjice, podnožjem Golije i preko Peštera.

Kako je, boraveći nedavno u ovom kraju, pred više od 10.000 ljudi istakao premijer Aleksandar Vučić, auto-put će stići i do Užica, a najavljena je i izgradnja modernog koridora na trasi Požega – Užice – Višegrad – Sarajevo. Ovim su, ujedno, nestali i dosadašnji razlozi za prepucavanja takozvanih pešterskog i zlatiborskog lobija, oko toga kuda bi trebalo da prođe budući auto-put. Jer, novim planom Vlade Srbije na dobitku će biti i Pešter, i Zlatibor, odnosno Ivanjica, Sjenica, Tutin i Novi Pazar na jednoj, te Užice sa okolinom na drugoj strani…

PUNA KUCA

– Premijer želi da razvije oba dela Srbije i to je odličan potez. Pešterskom trasom „Koridora 11“ će na videlo izaći sve do sada potisnute lepote i ogromni prirodni, rudarski i turistički potencijali Golije i Pešterske visoravni… Ovaj deo od Požege, preko Arilja, Ivanjice i Sjenice je decenijama bio zapostavljen i „osuđen“ na seobe, a auto-put će zadržati ljude i vratiti bar deo odseljenih – ističe predsednik Uduženja pešterskih farmera Fehim Kurtović.

Više nego radosnoj vesti, kako sam kaže, raduje se i domaćin Izet Destanović. Da imaju bolje puteve, uveren je, odmah bi mogli da isporuče hiljade tona sjeničkog sira, bar 50.000 jagnjadi, te vagone pršute i druge zdrave hrane. Ovako, daleko su od velikih tržišta i kupaca, pa mnogo truda bude uzalud… Sve će, uveren je, biti drugačije kada savremenom saobraćajnicom budu mogli za dva sata da stignu do Beograda ili Podgorice.

Izvor:www.novosti.rs

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

4 najlepše posne čoko – torte za potpuni praznični ugođaj! Odlične su za slave, a jednostavne za spremanje!

Oglasna Tabla

Obuka zaposlenih KJP „Zlatibor“ za pružanje prve pomoći sa pokaznom vežbom

Oglasna Tabla

Velika rekonstrukcija srednjovekovne tvrđave na Đetinji

Oglasna Tabla

Vahida Đedović brutalno razotkrila sve maske današnjeg roditeljstva

Oglasna Tabla

„1 od 5 miliona Užice” organizuje akciju prikupljanja potpisa za obustavljanje sudskog i političkog progona Aleksandra Obradovića

Oglasna Tabla

Podela auto sedišta deci rođenoj u drugoj polovini ove godine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Prste da poližete: Četiri ideje za posni doručak!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za subotu – 7. decembar

Oglasna Tabla

KONAČNO: Posle pola veka MOSI igre održaće se u Užicu 2022. godine (VIDEO)

Oglasna Tabla