19.5 C
Uzice
јул 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

ASU „UE“ NOVO IME U ŠAMPIONATU SRBIJE

Dobre vesti nastavljaju da nam pristižu iz Užica, grada za koji možemo reći da polako postaje centar relija i to ne samo zbog održavanja Srbija relija, već i zbog sve većeg broja klubova i aktivnih takmičara. Od ove sezone Šampionat Srbije je pojačan klubom ‘’Užičko automobilističko sportsko udruženje’’ ili skraćeno ASU ‘’UE’’. Njegovi osnivači su Tomo Nikitović i Petar Milanović, prvi šampion iz 2013. godine i aktivni takmičar, kao i veliki broj njihov prijatelja i ljudi koji vole autosport.

Picture

Klub ima čisto takmičarske ambicije, bez planova da u skorijoj budućnosti učestvuje u organizaciji takmičenja. Za sada klub ima dva aktivna takmičara, Tomo Nikitović na reliju u klasi II 1400 N/A u Folksvagenu Polo, a drugi je Miloš Milanović u klasi I 1150 N Yugo i voziće brdske trke.
Ovom prilikom naš sagovorinik je Tomo Nikitović, koji nam je otkiro više o samoj ideji o osnivanju kluba.
‘’Početkom godine nas nekoliko prijatelja došlo je na ideju da osnujemo svoj klub i nastupamo kao tim na reliju i brdu. Obzirom da nas je većina iz Užica, izbor za ime kluba je bio prilično lak, pa je tako njegov naziv ASU “UE“. Petar Milanović je izabran za predsednika kluba, zatim tu je Siniša Milanović, Miloš Milanović i drugi. Klub će imati isključivo takmičarske ambicije, sa akcentom na domaći šampionat, a u nekom budućem vremenskom periodu možda i pohod na šampionsku titulu’’, započeo je Nikitović.

Picture

Zatim smo razgovarali o takmičarima, njihovim planovima i automobilima, ko je sve zadužen ove sezone, kao i o novom suvozaču.
‘’Ove sezone nastupam ponovo u Polu. Tokom zime smo radili na njemu u radonici ‘’Milanović’’, gde smo krenuli da ga spremamo po pravilima grupe A, a za ‘’ubrzanje’’, tj motor su zaduženi Vesnići. Novi suvozač je sa mnom ove sezone, Siniša Milanović, koji ima veoma veliko iskustvo iza sebe, prve korake na reliju je napravio sa Vladimirom Mirčićem.
Miloš Milanović je prvu trku u Novom Pazaru prinuđen da preskoči, jer njegov automobil još uvek nije spreman, ali zato bi trebalo da se pojavi na svim ostalim trkama ove godine.
Plan je da se borimo za najviši plasman i damo sve od sebe. Moj tim je spreman za prvi reli, automobil uskoro, tako da se radujemo izazovu ispred nas’’,
završava Tomo Nikitović.

Izvor: RallyMagazinTeam
Foto: rallymagazin-rs

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pretežno sunčano i toplo

Oglasna Tabla

Širenje kanalizacione mreže na Zlatiboru (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vozač sa užičkim tablicama šokirao sve svojim parkiranjem (FOTO)

Oglasna Tabla