ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА

Асоцијација малинара поручује: Изједначите цену откупа или следи блокада хладњача у Ариљу и Ивањици

И након безброј апела да се откупна цена малина изједначи на подручју читаве Србије помака у ариљском и ивањичком крају нема. И даље хладњачари нуде 510 динара за виламет иако се он у Мачванском и Колубарском округу плаћа преко 600 динара. Из Асоцијације малинара Србије кажу да ће откупљивачима дати пар дана како би истакли реалну цену а уколико до тога не дође мораће да предузму радикалне потезе и блокирају хладњаче које држе монопол у овом крају.

– Ми смо у конктакту са ресорним министарством и са свим јачим откупљивачима који су просечно плаћали виламет 610 динара, гиганти на територији Ивањице и Ариља још увек држе цену од 510 динара. Обавештавам све произвођаче да се на преко 60 одсто територије Србије малина плаћа 610 динара за виламет. Због тога не смемо дозволити да нам у срцу малинарства, откупљују виламет по нижој цени. На леп начин молим хладњачаре, који су се договорили да у Ивањици и Ариљу држе нижу цену, одмах да, као и њихове колеге, изађу са реалном ценом од 610 динара. Ми ћемо одржати Управни одбор Асоцијације па уколико нас не испоштују договорићемо блокаду хладњача које обарају цену и наносе директну штету произвођачима.-рекао је председник Асоцијације малинара Србије, Добривоје Радовић.

Радовић је позвао малинаре из Ивањице и Ариља да буду сложни и не дозволе откупљивачима да њихов рад и зној омаловажавају ценом која је за сто динара по килограму нижа у односу на друге делове Србије. Овај пут, каже Радовић, хладњачари не могу да се перу реченицом “не исплати се“ . Како се исплати њиховим колегама? Време је да се стане на пут монополу појединих хладњачара.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ево како можете помоћи трочланој породици из Косјерића

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кобан пад са мотора – Дечак (14) из Пожеге после неколико дана подлегао повредама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Интезивно се ради на решавању проблема мештана Беле Земље

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписан конкурс за доделу градских стипендија за ученике средњих школа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене природног гаса за јавно снабдевање од 1. новембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Цена дизела и бензина остаје иста у наредних седам дана

ОГЛАСНА ТАБЛА

Михољски сусрети села сутра у Злакуси

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Music vibes“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Књижевно вече посвећено словенској митологији

ОГЛАСНА ТАБЛА