OГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Асоцијација малинара поручује: Изједначите цену откупа или следи блокада хладњача у Ариљу и Ивањици

И након безброј апела да се откупна цена малина изједначи на подручју читаве Србије помака у ариљском и ивањичком крају нема. И даље хладњачари нуде 510 динара за виламет иако се он у Мачванском и Колубарском округу плаћа преко 600 динара. Из Асоцијације малинара Србије кажу да ће откупљивачима дати пар дана како би истакли реалну цену а уколико до тога не дође мораће да предузму радикалне потезе и блокирају хладњаче које држе монопол у овом крају.

– Ми смо у конктакту са ресорним министарством и са свим јачим откупљивачима који су просечно плаћали виламет 610 динара, гиганти на територији Ивањице и Ариља још увек држе цену од 510 динара. Обавештавам све произвођаче да се на преко 60 одсто територије Србије малина плаћа 610 динара за виламет. Због тога не смемо дозволити да нам у срцу малинарства, откупљују виламет по нижој цени. На леп начин молим хладњачаре, који су се договорили да у Ивањици и Ариљу држе нижу цену, одмах да, као и њихове колеге, изађу са реалном ценом од 610 динара. Ми ћемо одржати Управни одбор Асоцијације па уколико нас не испоштују договорићемо блокаду хладњача које обарају цену и наносе директну штету произвођачима.-рекао је председник Асоцијације малинара Србије, Добривоје Радовић.

Радовић је позвао малинаре из Ивањице и Ариља да буду сложни и не дозволе откупљивачима да њихов рад и зној омаловажавају ценом која је за сто динара по килограму нижа у односу на друге делове Србије. Овај пут, каже Радовић, хладњачари не могу да се перу реченицом “не исплати се“ . Како се исплати њиховим колегама? Време је да се стане на пут монополу појединих хладњачара.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У Ужицу живи 460 милонера

Oglasna Tabla

Тиодоровић: Наредних од седам до 10 дана, пратићемо бројеве, видећемо шта је најбоље; Једна ствар посебно брине

Oglasna Tabla

Изгорео шлепер код Бистрице

Oglasna Tabla

„Србијашуме“ повећале цене дрвних сортимената

Oglasna Tabla

Манастирска чорба од коприве: Препуна витамина, храни душу и тело – имунитет јача одмах

Oglasna Tabla

Концерт Жељка Васића

Oglasna Tabla

У граду на Ђетињи одржана радионица психосоцијалне заштите

Oglasna Tabla

Променљиво облачно с кишом и грмљавином, увече престанак падавина

Oglasna Tabla

Саопштење Грађанске читаонице „Либерграф“: „Захтевамо да Град Ужице подржи оснивање и рад социјалних предузећа!“

Oglasna Tabla