OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Asfaltirano još 600 metara Banovskog puta

Proteklih dana završeno je asfaltiranje još jedne deonice Banovskog puta dužine oko 600 metara, na teritoriji Mesne zajednice Skržuti. Osim ove deonice planirano je asfaltiranje i oko 100 metara Banovskog puta na teritoriji Drežnika.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je, pri obilasku radova, naveo da je ovaj put koji je nekada bio veoma značajna saobraćajnica od Zlatibora prema Požegi i Beogradu, danas veoma bitan kao put koji će omogućiti razvoj turizma u ovom delu grada Užica.

„Veliki broj Užičana tokom leta dolazi ovde na kupalište na Rzavu i to je jedan od razloga za izgradnju ovog puta, naravno uz realnu potrebu stanovnika ovog područja grada za kvalitetnom saobraćajnicom. Namera nam je da na proleće započnemo uređenje ovog kupališta, kako bi se stvorili optimalni uslovi da hiljade građana Užica leti koriste ovaj biser prirode.“

Za radove na Banovskom putu ove godine je iz budžeta Grada izdvojeno oko 3 miliona dinara

„Pre četiri godine sam rekao da ćemo za nekoliko godina asfaltirati ceo Banovski put na teritoriji našeg grada i to obećanje ispunjavamo, a siguran sam da ćemo za dve-tri godine završiti taj posao“, naveo je gradonačelnik.

Nikola Maksimović direktor JP Užice razvoj

Nikola Maksimović direktor JP Užice razvoj je naveo da je vrednost radova, koji su ove godine izvedeni na Banovskom putu, oko 3 miliona dinara i da je celokupan iznos izvdvojen iz gradskog budžeta. Maksimović je rekao i da je u protekloj i ovoj godini asfaltirano oko 2 kilometra pomenute saobraćajnice.

Meštanin Skržuta Miodrag Stevanović iz zaseoka Vrane

Meštanin Skržuta Miodrag Stevanović iz zaseoka Vrane je u ime svih meštana ovog zaseoka istakao zahvalost gradskom rukovodstvu koje je u budžetu izdvojilo sredstva kako bi se asfaltirao ovaj deo puta i izrazio zadovoljstvo što je makadam koji je godinama otežavao kretanje konačno zamenjen asfaltom.

Slobodan Milovanović, predsednik Mesne zajednice Skržuti

Slobodan Milovanović, predsednik Mesne zajednice Skržuti je rekao da je Banovski put bio prioritet iz više razloga, jer povezuje druge mesne zajednice i put je do reke Rzav.

„Od 2014. godine za Banovski put smo dobili iz budžeta Grada značajna sredstva, mada tu ima i učešća građana. Pored ovog puta radimo i druge zaseoke, do sad smo uradili oko 5 kilometara puteva“, naveo je Milovanović.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас је Преображење Господње

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас до 39 степени, а онда следи потпуни преокрет!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Затворска казна за алкохолног рекордера: Возио са 5,49 промила алкохола у крви, у ауту било троје деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржане радионице „Злакуско лончарство“ у Музеју „Старо село“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одбојка: Златибор почео припреме, Тијана Малешевић са млађим категоријама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Министарство унутрашњих послова: Апел грађанима да не спаљују траву и ниско растиње на отвореном простору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас сунчано и веома топло, до 37 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПИО фонд остао без великог броја пензионера

ОГЛАСНА ТАБЛА

Миленка из Нове Вароши још увек нема, нестао пре 20 дана породица трага за њим

ОГЛАСНА ТАБЛА