ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Асфалтирањем се завршавају радови у Улици Марије Маге Магазиновић (ВИДЕО)

Асфалтирањем се завршавају радови у Улици Марије Маге Магазиновић, где су у протеклих месец дана замењени дотрајали делови топловодне мреже и оштећене водоводне цеви, након чега су изведени и радови на реконструкцији дела, ове веома прометне градске саобраћајнице.

 Како је истакла градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, радови вредни око 10 милиона динара, изведени су у две фазе и у предвиђеном року, а неопходност радова условљена је пре свега великим бројем хаварија у зимским месецима, због чега су, корисници котларнице “Блок Златибор” у неколико наврата остајали без грејања. Овим радовима, додаје градоначелница, тај проблем се решава, а већ наредне године биће решен и онај који се односи на ову котларницу која за грејање користи мазут, јер почиње изградња котларнице Међај. Тако ће и једина преостала котларница на мазут у систему даљинског грејања бити угашена.

“Поред радова на топловоду санирали смо проблематичан шахт на раскрсници улица Марије Маге Магазиновић и Љубе Стојановића и извели неопходне радове за гасни кондензатор за Народно позориште. Замењене су и оштећене водоводне и канализационе цеви и део улице у коме су извођени поменути радови је припремљен и асфалтира се, а урађена је и реконструкција тротоара.

Недавно смо као што знате реконструисали и део Немањине улице а све док траје грађевинска сезона радиће се на санацији градских саобраћајница и асфалтирању путева у сеоским месним заједницама. Ребалансом буџета обезбедили смо и додатних 220 милиона динара и оно што је веома важно очекујемо и подршку државе за путну инфраструктуру , односно озбиљније реконструкције градских улица и сеоских путева”.

Према речима Бранка Филиповића директор ЈКП “Градска топлана” ово је једна од деоница која нам је предствљала велики проблем у фиункционисању система и годинама уназад, деоница која је правила највеће проблеме.

“Поред радова у овој улици санирали смо делове топловодне мреже и у Немањиној улици, као и на осталим местима где смо приметили да има проблема, тако да у нову грејну сезону улазимо спремни по том питању. Сви радови завршени су у предвиђеним роковима и захваљујући доброј координацији са осталим јавним предузећима изведени су без већих проблема”.

По завршетку асфалтирања и режим саобраћаја биће нормализован, о чему ће сви учесници бити обавештени саобраћјном сигнализацијом.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Негујмо ћирилицу: Одржана конференција “Значај очувања ћирилице у дигиталној ери”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Програм емоционалне подршке трудницама у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ЈП „Рзав”: Због велике количине лишћа и грања смањен захват из реке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена годишњица Битке на Кадињачи – Историја памти, а Ужице се са поносом сећа хероја Кадињаче

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због јаког снега одмах забрањен пролаз теретним возилима док се наноси не очисте, критично било и преко Кадињаче и Мокре Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ер Србија наредне четири године лети ка 10 дестинација са аеродрома у Краљеву и Нишу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастичног изгледа и још бољег укуса, а и лако се прави (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра почиње исплата државне помоћи пензионерима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Конзерванси и адитиви на које морамо обратити посебну пажњу

ОГЛАСНА ТАБЛА