ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Asfaltiranje u MZ Ravni

Pogodni vremenski uslovi omogućili su da se ubrzaju aktivnosti na izgradnji putne infrastrukture, kako u seoskim, tako i u gradskim mesnim zajednicama.

JKP „Niskogradnja“ danas završava asfaltiranje poslednjeg od ukupno pet putnih pravaca, koliko je proteklih nedelja urađeno u MZ Ravni. Ukupna vrednost ove investicije je oko 4 miliona dinara. Nakon obilaska radova,u zaseoku Gornji Starčevići, gde je u toku asfaltiranje putnog pravca u dužini od 180 m, direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović naveo je da je ove godine u MZ Ravni urađeno oko kilometar asfaltnog puta.

„Uzevši u obzir zahteve meštana, prema njihovim potrebama u ovom delu mesne zajednice, uradili smo putne pravce koji će im olakšati aktivnosti vezane za poljoprivredu, ali i funkcionisanje uošte.“

„Nakon završetka asflatiranja u Ravnima radovi se nastavljaju u MZ Skržuti i MZ Bela Zemlja. Pokušaćemo da što više mesnih zajednica da uradimo do kraja godine i očekujemo u narednih dva ipo meseca, koliko će trajati građevinska sezona, da završimo što više putnih pravaca iz udruženih sredstava mesnih zajednica“- naveo je Maksimović.

Prema rečima direktorke JKP „Niskogradnja“ Snežane Milutinović građevinska sezona je pri kraju, ali radovi su u punom jeku.

„Imamo još nekoliko sela u kojima se izvode radovi, Krvavci, Potpeće, Potočanje dok su u Stapari radovi završeni sa jučerašnjim danom. Takođe, odvijaju se aktivnosti na većim gradskim ulicama kao što

je Dušana Popovića. Trenutno su na terenu i ekipe koje rade prekope od gasa, vodovoda i sitne popravke po gradu.“

Milan Starčević, meštatin sela Ravni, zaseoka Gornji Starčevići, istakao je da u mesnoj zajednici Ravni ima dosta mladih ljudi koji se bave poljoprivredom i zahvalio se Gradu na podršci jer, kako kaže, „treba podržati selo, da ne bi ostalo pusto“.

„Uz pomoć grada i udruženim sredstvima meštana izgradili smo ovaj naš put. Nadamo se da ćemo uspeti i da ovu ulicu osvetlimo u skorije vreme.“

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Теја Дора представљаће Србију на Песми Евровизије

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа