ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Асфалтирање неколико улица у месним заједницама Крчагово и Царина

У две градске месне заједнице, Крчагово и Царина, тренутно се изводе радови на путној инфраструктури вредни око 7 милиона динара. Реч  је о неколико путних праваца који се асфалтирају удруженим средствима града и мештана, као и санацији улица кроз које је раније прошла гасоводна мрежа. Према речима градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић, у овој грађевинској сезони радило се у готово свим деловима града, а радови ће бити настављени све док то временски услови буду дозвољавали.

“Улица Танаска Рајића у којој се тренутно налазимо, једна је од четири у Месној заједници Крчагово у којима се изводе радови на асфалтирању нових путних праваца по уговорима са грађанима. Како је проблем мештана овде био и неасфалтиран пут до локалног гробља издвојили смо додтна средства и асфалтирали и ту деоницу у дужини од око 60 метара. Такође, овде у Крчагову радимо и један путни правац у Врелима, а радови се изводе и у улицама Сарића Осоје и Петра Лековића.

Опет ослушкујући потребе мештана, претходних дана урадили смо комплетно пресвлачење већег дела Колубарске улице и тренутно изводимо радове на санацији прекопа од гаса у улицама Олге Ђуровић и Царинској, док је у претходном периоду санирана улица Жупана Брајана”.

Градоначелница је подсетила и да је током ове грађевинске сезоне урађена комплетна реконструкција неколико улица у Турици и на Теразијама, као и реконструкција дела Немањине и дела Улице Марије Маге Магазиновић.

“Радили смо и неколико улица у Градској општини Севојно и готово да нема дела града у коме се није радило на санацији удраних рупа и оштећења. Трудимо се да у складу са буџетским средствима и првенствено на основу захтева грађана радимо у свим градским месним заједницама. И на крају, подсетићу вас велики део посла биће урађен наредне године реализацијом ЛИД пројекта у оквиру ког ћемо средствима у износу од 1,7 милиона евра реконструисати комплетно главне градске саобраћајнице”.

 

Титомир Савић председник Савета МЗ Крчагово Милан Мандић мештанин Улице Танаска Рајића изразили су захвалност граду на разумевању и издвојеним средствима за радове у тој месној заједници.

И овом приликом градоначелница је са мештанима разговарала о проблемима са којима се суочавају и њиховом решавању.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Концерт народних игара и песама – КУД „Златибор“ Чајетина

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору одржана седма Туристичка конференција „Западна Србија“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Успостављен директан платни промет између Србије и Црне Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији послује 32.139 фирми које немају запослене

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски Дан планина обележава се данас

ОГЛАСНА ТАБЛА

Промоција књиге „У загрљају месечине“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уговори о сталном запослењу за раднике ангажоване током ковида (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Следеће године 18 нових возова, нове пруге и линије Србијавоза

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА