OGLASNA TABLA
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Asfalt na osam putnih pravaca u Drežniku, uskoro i u Zbojštici

Građevinska sezona je u punom jeku, mehanizacija i ljudstvo JKP “Niskogradnja” svakodnevno su na terenu kako u gradskim tako i u seoskim mesnim zajednicama. Ovih dana jedna od ekipa nalazi se u Drežniku gde će biti asfaltirano ukupno osam putnih pravaca u dužini od oko 1 370 metara. Radove su obišli predstavnici gradskog rukovodstva i po rečima Ivana Stanisavljevića, člana Gradskog veća trebalo bi da do kraja građevinske sezone sve planirano i ugovoreno bude i završeno.

“Ukupna vrednost radova u ovoj mesnoj zajednici procenjuje se na oko 3,5 miliona dinara od čega je 33 odsto učešće meštana, a ostatak su sredstva iz budžeta Grada. Pored ugovorenih osam putnih pravaca biće urađena i sanacija udarnih rupa na postojećim putevima. Sve to radimo jer smo svesni da je ulaganje u seoske mesne zajednice od presudnog značaja za ostanak i povratak naročito mladih sugrađana u sela”.

Rebalansom budžeta opredeljena su za putnu infrastrukturu u gradskim i seoskim mesnim zajednicama i dodatna sredstva u iznosu od 80 miliona dinara, dodaje Miodrag Petković, član Gradskog veća za budžet.

“Nadamo se da ćemo zahvaljujući tome uspeti da u ovoj godini uradimo mnogo više putnih pravaca nego u prethodnoj i verujemo da ćemo i u budžetu za narednu godinu moći da planiramo značajan iznos novca za rekonstrukciju i izgradnju puteva”.

Predsednik Saveta MZ Drežnik Vladan Žeravčić zahvalio se rukovodstvu Grada i meštanima koji su uzeli učešće u asfaltiranju putnih pravaca. To će kako je istakao mnogo značiti onima koji ovde žive i bave se poljoprivredom.

Zahvalnost Gradu i JKP “Niskogradnja” izrazio je i meštanin Vidoje Radivojević.

“Nama je malo potrebno da budemo srećni, a ovaj asfalt danas zaista nas raduje i zato smo zahvalni svima koji su doprineli da posle niza godina i mi do svojih kuća stignemo dobrim putevima”.

Po završetku radova u Drežniku mehanizacija Niskogradnje seli se u Zbojšticu, kako bi se i u toj mesnoj zajednici odradili poslovi ugovoreni za ovu godinu.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Malo drugačiji test ličnosti: Koju ste boju prvo uočili na ovoj slici?

Oglasna Tabla

Njen miris jako volimo, a ne znamo koliko je zdrava: Uz ove recepte oprobajte neverovatno lekovitu moć dunje

Oglasna Tabla

Učite decu da ne budu bogata, već srećna: Najbolji savet Minje Subote svim roditeljima

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 19. septembar

Oglasna Tabla

Zlatibor ponovo domaćin turnira ABA2 lige

Oglasna Tabla

Menjaju se oznake na elektronskim uređajima, šta znače nove

Oglasna Tabla

I bakšiš će kroz kasu? Ministarstvo finansija razmišlja da napojnica postane obavezni deo računa

Oglasna Tabla

Detaljan spisak gradova i uputstva: Kako će se od ponedeljka ići u školu

Oglasna Tabla

Ovako se pravilno pripremaju tegle za zimnicu: Zaštitite hranu od propadanja

Oglasna Tabla