Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Армин Синанчевић сребрни на Европском првенству

Био је највећи адут српске атлетике на Европском првенству у Минхену, уз Ивану Вулету, представљајући уједно ведету у настајању. Бриљантним наступом, пребацивши раздаљину од 21 метра у четири наврата, Армин Синанчевић остварио је феноменалан резултат освајањем сребрне медаље. Најдаљи његов хитац износио је 21,39 метара чиме је српској атлетици подарио другу медаљу у историји бацања кугле.

Одлично финале приредио је див из Бродарева за љубитеље бацања кугле у Србији. Иако се професионално бави овим спортом тек четири године, Синанчевић је у Минхену показао да је заиста велики таленат.

Имао је у Филипу Михаљевићу, такмичару из Хрватске, највећу конкуренцију, али је целокупним наступом остварио феноменалан утисак.

У свом дебитантском наступу на континеталном шампионату, 26-годишњи бацач кугле постао је вицешампион Старог континента, чиме је српској атлетици подарио друго одличје у поменутој дисциплини, после Асмира Колашинца, који је у Минхену заузео осмо место хицем 20,15.

Као и Синанчевић, и Михаљевић је у четири наврата пребацивао 21 метар, а најбољи хитац имао је у последњој, шестој серији, када је куглу бацио 21,88, иако је већ имао обезбеђено злато.

Див из Бродарева био је расположен и у форми од уводне серије у којој је куглу бацио 21.07. Хрват Михаљевић и, на крају бронзани Томаш Станек из Чешке, од старта су показивали да ће бити највећи такмаци Синанчевића.

Армин је у трећој серији био одличан са хицем 21,24, али је у истом покушају Михаљевић показао да ће бити највећи кандидат за злато (21,27).

Четврта серија, испоставиће се кључном, с обзиром на то да је Синанчевић био лош, док је Чех преступио. Пошто је бацао последњи, Михаљевић је растерећен бацио фантастичних 21,53.

За бацача кугле из Србије, сва надања и историјски тренутак, стали су у пету серију. Свестан момента, Синанчевић је технички извео тако добро хитац, да је кугла стала на 21,39 метара.

Аутоматски је избио на друго место, а када је у последњој серији тандем из Италије бацио испод 21 метра постало је јасно да ће Србија у Синанчевићу добити првог освајача медаље на Европском првенству у Минхену.

Станек није имао снаге да угрози хитац српског атлетичара, који ни у последњој серији није био лош, напротив, али је са 21,32 само подебљао своје достигнуће вредно сребрне медаље.

У бацању диска, Драгана Томачевић остала је далеко од финала, док се Бошко Кијановић пласирао у финале трке на 400 метара, с обзиорм на то да је полуфиналну трку завршио као трећи са временом 45,75.

Данас / Н.М

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У Србији жене у просеку старије од мушкараца и дуже живе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 1. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Заштитне ограде за пешаке, још један од корака ка унапређењу степена безбедности у саобраћају

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Голд гондола“ у измењеном режиму рада

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас су Света Вера, Нада и Љубав

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ухапшени због утаје пореза од препродаје половних возила

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пресуда за покушај убиства Ударио синовца секиром у главу, па добио обавезну меру лечења!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада одмрзла цену млека од 129 динара – У министарству потврдили за „Блиц Бизнис: Више нема ограничења

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворен први Едукативни центар за управљање комуналним отпадом у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА