11.4 C
Uzice
новембар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Arlemmov „Umetnički karavan“ stiže u Užice

Arlemm-ova putujuća izložba fotografija “Umetnički karavan“ u subotu 29. juna biće postavljena na Trgu partizana u Užicu.  Izložba u Užicu deo je ovogodišnje trase kojom se obeležava jubilej, deset godina postojanja Ariljske letnje muzičke manifestacije, i koja će u sklopu „turneje“ po Srbiji obići deset gradova. Na Trg partizana dolazi sa Zlatiboru gde je gostovala prethodne nedelje, a na Kraljev trg je doputovala iz Beograda preko Novog Sada i Čačka uz zadržavanje po nedelju dana na svakoj destinaciji.

Izložba u Užicu se otvara u 20, 30 časova.

Uz misiju širenja kulture u Arilju, gde je Arlemm i najveći kulturni događaj tokom ove decenije, kroz Umetnički karavan, organizator manifestacije, udruženje Muzikus,  energiju posvećenosti kulturi i obrazovanju prenosi na ostatak Srbije upravo na ovaj način, putujućom izložbom fotografija. Ovogodišnja izložba predstavlja pregled najboljih momenata iz prethodnih deset godina postojanja zabeleženih okom objektiva oficijelnih fotografa Arlemma, njih ukupno sedam: Tanje Draških, Dragane Selaković, Milice Đorđević, Nemanje Đorđevića, Bojana Bralušića, Katarine Ćirković, Milovana Ilića.

Iako se u najširoj javnosti Arlemm vezuje za večernje događaje: koncerte, tribine i druge događaje iz sveta umetnosti, centralno mesto ove manifestacije zauzimju edukativni programi  na kojima eminentni predavači iz oblasti muzike i primenje umetnosti svakodnevno održavaju radionice za decu i mlade koji se ovim povodom skupljaju u Arilju, ne samo iz lokalne zajednice i okoline, već i iz celog sveta. Veliki broj dece na ovim radionicama prvi put se susreće sa različitim muzičkim instrumentima a nije mali broj onih koji se nakon završenog programa opredeljuju za upis u muzičke škole. Profesori klavira, flaute, kontrabasa, violine, viole, gitare, solo pevanja koji rade sa decom potvrđeni su muzičari i pedagozi a njihova imena sinonim su uspešnih karijera. Kao i ranijih godina, Divna Ljubojević će i ovog leta imati svoj studio duhovne muzike, a proslavljeni violinista Stefan Milenković, pored uloge izvođača na koncertu, posvetiće se i pedagoškom radu sa decom.

U ambijentalnim prostorima koji se kao sinonim Arilja prepoznaju u javnosti: porta crkve Sv. Ahilija, Gradski trg, ostrvo Uski Vir, tokom trajanja Alemm-a ove godine nastupiće brojni izvođači: Stefan Milenković, Del Arno bend, Barselona Gipsy Balkan Orchestra, Katarina Pejak i kamerni orkestar Metamorfozis,  Asim Sarvan i prijatelji i mnogi drugi.

Ulaz na sve javne događaje, koncerte, predavanja, tribine, besedničke i književne večeri, izložbe…, je slobodan.

Dešavanja sa 10. jubilarnog ARLEMM-a biće prenošena uživo putem Telenor mreže tako da će putem YouTube kanala brojni ljubitelji umetnosti širom sveta moći da prate ove događaje u Arilju.

Sa više od 80 održanih edukativnih radionica, 130 koncerata i 3000 individualnih časova nastave, ARLEMM zauzima vodeće mesto u kulturno-umetničkim događajima Srbije. Realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i Opštine Arilje, kompanija Extreme intimo i Telenor.

Izvor: Pasaž/M. Nikolić/ Foto: Arlemm

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sprečiti moguće posledice RSV virusa kod dece

Oglasna Tabla

Održana trbina „Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Saslušani osumnjičeni za krađu dokumenata iz srpske fabrike oružja: Trojica Srba i Albanac iza rešetaka 30 dana

Oglasna Tabla

Milutin je ispao iz čamca i stradao: Ronioci pronašli telo Užičanina koji se utopio u Zlatarskom jezeru

Oglasna Tabla

Ističe rok za plaćanje 4. rate poreza na imovinu

Oglasna Tabla

II nagrada na Međunarnom sajmu urbanizma u Nišu

Oglasna Tabla

Nađeno beživotno telo žene u kući na Zlatiboru, muškarac povređen

Oglasna Tabla

U Srbiji danas pretežno sunčano i toplije vreme

Oglasna Tabla

Nisu hteli da zakrpe rupu, onda je Milan u rupu na sred puta posadio cveće, problem je rešen hitno ( FOTO)

Oglasna Tabla