ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ариљски малинари не прихватају договор о откупној цени малине

Малинари окупљени око удружења „Виламет“ Ариље незадовољни су постигнутим договором о откупној цени малине од 250 динара по килограму и не прихватају га, изјавио је представник овог удружења Милета Пилчевић.

Пилчевић је за Н1 рекао да је о договору чуо из медија и да су представници овог удружења били искључени из последњих преговора иако су на свим претходним састанцима били присутни.

„Шокирани смо да смо искључени из преговора и тиме да се доводе неки други људи који то договоре без ичије сагласности. Они су подржали решење од 250 динара по килограму, што ми никако не прихватамо. То је цена производње“, рекао је он.

Наводи да су се произвођачи малине надали да ће их Министарство заштитити и дати им подршку, али да су, како каже, препуштени сами себи.

„Ми не можемо да верујемо шта се догађа – једно договарамо, друго се ради, треће се пише. Ни ми нисмо више начисто шта се дешава“, каже Пилчевић.

Произбвођачи су раније за недељу, 9. јун, најавили протест уколико се договор о откупној цени малине не постигне, а Пилчевић каже да ће се малинари окупљени око удружења „Виламет“ прикључити протесту.

Према плану, малинари ће се у недељу у подне окупити код фудбалског стадиона у Ариљу одакле ће се кренути за Пожегу, а планирају и блокаду петље Ариље -Пожега на два сата.

Према речима Полчевића, осим малинара из Ариља најављена је и подршка произвођача из Ивањице и Краљева и других места.

Н1 инфо

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Временска прогноза за 23. јун 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива

Данас исплата редовне и привремене новчане накнаде за мај