10.8 C
Uzice
новембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

ARILJCI ZAMRZAVAJU MALINE NA GRANI, HLADNJAČARI NAJAVILI PROTESTE

Nakon ovogodišnjeg jakog mraza u aprilu koji je prepolovio rod maline, ariljski malinari rešili su da sledeće sezone ovakve klimatske promene iskoriste.

„Pošto klimatolozi najavljuju sve ekstremnije poremećaje i kasne mrazeve, sledeće godine bićemo spremni i zamrzavaćemo maline direktno na granama ovog voća. Sve što nam je potrebno jeste jedan ili više takvih hladnih talasa, ali u julu mesecu. Nakon toga braćemo maline zamrznute i sami izvoziti na evropsko tržište i to po nekoliko puta većoj ceni, tako da nam usluge hladnjačara uopšte neće biti potrebne“, izjavio je Željko Udovičić, predsednik udruženja malinara iz Arilja.

On je dodao da će na ovaj način proizvođači dobijati cenu od 500 dinara za kilogram maline, jer će izbaciti hladnjačare kao posrednike na tržištu.

 „Koristim ovu priliku da se zahvalim predsedniku SAD Donaldu Trampu i predsednicima najvećih država EU, jer su njihove zemlje industrijskim razvojem i zagađivanjem atmosfere omogućili ovakve klimatske poremećaje.  Posebnu zahvalnost dugujemo predsedniku Severne Koreje Kim Džong Unu, jer imamo informacije da su probe nuklearnog oružja ove države značajno doprinele ekstremnim vremenskim uslovima“, rekao je Udovičić.

 On objašnjava da su malinari spremili i plan B. „Imamo saznanja da Rusija i SAD poseduju vojnu tehnologiju kojom se raspršivanjem hemijskih agensa iz aviona u atmosferu može uticati na vremenske prilike i pravac kretanja hladnih talasa. Stupili smo u kontakt sa administracijama predsednika Vladimira Putina i Donalda Trampa i oni su nam obećali da će nam vrlo rado pomoći i poslati jedan ili više ledenih talasa u trenutku kada nama bude najpotrebnije“, tvrdi Udovičić.

Predstavnik hladnjačara iz Arilja, Gojko Kolarčević, kaže da je šokiran ovakvim planovima i najavljuje proteste.

„To je potpuno neprihvatljivo. A od čega ćemo mi hladnjačari da živimo? Znaju li oni koliko košta održavanje jahte u marini na moru i pošto je registracija novog mercedesa od 3000 kubika? Ukoliko malinari nastave sa takvim planovima, blokiraćemo magistralni put Ivanjica – Arilje – Požega, a spremni smo i da protestujemo ispred Vlade Srbije“, izjavio je Kolarčević.

On je dodao da su hladnjačari spremni i na radikalnije mere. „Nije u redu da mi budemo prva žrtva klimatskih promena. Ako malinari ne odustanu od takvih projekata, u znak protesta ove godine uvozićemo još veću količinu sorte polka i mešati sa našim vilametom, što će potpuno degradirati kvalitet ariljske maline pa nikome neće biti potrebna“, poručio je Kolarčević.

( Napomena: Događaji navedeni u ovom satiričnom članku su autorska fikcija i nisu se stvarno odigrali. Svrha ovog teksta nije omalovažavanje niti vređanje bilo koga, već isključivo humor i zabava. Imena navedena u članku su fiktivna i svaka podudarnost sa stvarnim osobama je slučajna. )

Piše: Dejan Veselinović
Užice – Oglasn Tabla

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Terzić: Prioritet budžeta za poljoprivredu je nabavka protivgradnih raketa

Oglasna Tabla

Hoće li marketi u Srbiji ukinuti rad nedeljom

Oglasna Tabla

Potrebno izgraditi 359 sistema za prečišćavanje voda

Oglasna Tabla

Koncert: Samostalni referenti

Oglasna Tabla

Akcija SZS „Uzbuni se“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Slana torta od pečenih paprika: Najbolje predjelo svih vremena i prava kalorična bomba

Oglasna Tabla

Kamere na autoputu neće meriti brzinu

Oglasna Tabla

U planu redizajn male mature, testiranje na dve godine

Oglasna Tabla

Danas oblačno sa sunčanim intervalima, uveče kiša, temperatura do 19 stepeni

Oglasna Tabla