26.3 C
Uzice
јун 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

ARILJCI KOJI SU POKUŠALI DA PREGAZE POLICAJCE DA BI IM UTEKLI SA DROGOM OSUĐENI NA PO DVE GODINE ZATVORA

Viši sud u Užicu izrekao je kazne trojici Ariljaca kod kojih je pronađeno 90 staljbika marihuane, uzgajanih u selu Grivska.

Milija Milošević (30) i Marjan Vranjevac (27) zbog gajenja droge osuđeni su na dve godine, a Miloš Kurtić (25) na dve godine i tri meseca zatvora.

Kurtić je osim za uzgajanje marihuane okrivljen za napad na službeno lice i omogućavanje uživanja droge.

Posle presretnutih telefonskih razgovora, policija je 8. oktobra prošle u Grivskoj kod Arilja pokušala da zaustavi automombil kojim je Miloš Kurtić prevozio devet stabiljka marihuane. U istom vozilu se nalazio i Vranjevac.

Opazivši patrolu Kurtić je usmerio vozilo prema dvojici policajaca, koji su se spasili pošto su se bacili u stranu, a zatim skrenuo vozilom u livadu pored puta. Jedan od policajaca je pucao i ranio Vranjevca. Nedugo zatim vozilo je pronađeno a Kurtić i Vranjevac uhapšeni.

U šake policiji ubrzo je pao i Milija Milošević u čijoj štali je pronađena 81 stabljika marihuane.

Sud, rečeno je prilikom izricanja presude, nije našao dokaz da su trojica Ariljaca proizvodili drogu, već je samo uzgajali.

U istom predmetu, zbog držanja droge, na uslovnu kaznu osuđena je S.P. koja je pred sudom rekla da se bori da se odvikne od heroina.

Izvor: blic.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Projekat NeoLIFE predstavljen kroz promotivnu kampanju EU

Oglasna Tabla

Sećanje na Natašu Šopalović

Oglasna Tabla

Jovana Krejović dvostruka pobednica Olimpijade u mentalnom računanju (VIDEO)

Oglasna Tabla