20.1 C
Uzice
април 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Apsolutna dominacija balerina „Mage“ na Kragujevačkom plesnom festivalu

Uspeh balerina Baletskog studija „Maga Magazinović“ na takmičenjima u zemlji i inostranstvu više nikoga ne čudi, ali ne ostavlja ni ravodušnim, posebno devojčice koje naporno vežbaju za svaki nastup na nekom od festivala. Iako i same navikle na priznanja, balerine iz „Mage“ za svako takmičenje spremaju se kao da im je prvo, a da takav pristup ne ostaje nezapažen od strane sudija, kao i konkurencije, dokaz je i prošlonedeljni uspeh na VII Kragujevačkom plesnom festivalu  (KPF) gde su nastupale u pet kategorija i u svih pet osvojile prva mesta.  Zlatom su ovenčani nastupi male mini grupe klasičnog baleta sa koreografijom „Igra leptirova“, mini velike grupe, klasičan balet koje su izvele „San malih balerina“. Deca, velika grupa, klasičan balet i njihovo izvođenje „Polke“, juniori, velika grupa , klasičan balet i „Roxanna*s veil“ takođe su briljirali, a u solo nastupu, klasičan balet, Tijana Drndarević sa varijacijom Kiti iz baleta „Don Kihot“ bila je dominantna.

Rukovodilac studija „Maga Magazinović“, Dunja Mahorčić, nakon takmičenja koje se održavalo u Hali jezero u Kragujevcu, 2. i 3. juna, rekla je da je „prezadovoljna učinkom“:

-Iza nas je niz uspeha, ali se jako retko dešava da osvojimo prva mesta u svim kategorijama. Činjenica je da smo uvek u vrhu, ali ovakav uspeh je i mene iznenadio, što znači da su devojke dale sve od sebe i nadmašile i one konkurente gde nismo baš očekivali pobedu. Iza nas je ogroman posao na pripremi i realizaciji trećeg Dečijeg baletskog festivala u Užicu, i mislila sam da će se osećati posledice zamora, ali očito da su devojke izrasle u prave balerine: možda ne u igračkom smislu, ali u onom profesionalnom odnosu koji se ogleda u odgovornosti prema nastupu i publici : svakako da jesu. Drago mi je da smo, pored igračkog, usput savladali i ovaj drugi deo  koji podrazumeva svaki javni nastup.

Izvor:pasaz.rs/MIRJANA MILIĆEVIĆ

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Saopštenje za javnost povodom Odluke o prenosu Aerodroma Ponikve na Republiku Srbiju

Oglasna Tabla

Užički reli šampion u sastavu prve srpske auto reprezentacije

Oglasna Tabla

Užički arheološki lokaliteti uskoro dostupniji turistima

Oglasna Tabla