ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Април у знаку хуманости традиционалних манифестација и нових програма

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић захвалила се свим суграђанима који су купили улазнице за балет “Копелија”, који се у уторак 9. априла игра на сцени ужичког позоришта у оквиру програма “Ера културе”, а приход од улазница намењен је за лечење суграђанке Јелене Луковић. Овом приликом градоначелница је позвала Ужичане да испрате и све остале програме и активности током априла месеца.

“Желим да изразим огромну радост , задовољство и захвалност  нашим суграђанима, који су се у великом броју одазвали и већ купили улазнице за балет „Копелија“ и да оне који то још нису учинили позовем да купе своје карте и 9. априла уживају у врхунској балетској представи. Она јесте део нашег прогама у оквиру престонице културе, којом, одајемо почаст великој Ужичанки Љубинки  Добријевић , али ће остати упамћена  и по свом хуманитарном карактеру. Хвала и Народном позоришту Ужице и Народном позоришту Београд , јер су препознали колико ће све ово значити нашој Јелени, која ће уз нашу поршку, сви се надамо, из ове битке изаћи као победница”, истакла је градоначелница.

Она је позвала све Ужичане али и туристе, посетиоце и љубитеље добрих културних и забавних садржаја да испрате и остале активности током овог месеца.

“Поред “Копелије”, на сцени Народног позоришта играће се неколико пута најновија представа ужичког ансамбла „Путујуће позориште Шопаловић“. На тој сцени 22. априла наступиће Кабаре „Чезнем да вам кажем“ уз бесплатне улазнице за заинтерсоване Ужичанке и Ужичане. У Народном позоришту одвијаће се и део програма нашег међународног књижевног фестивала „На пола пута“. У овом месецу одржава се и Међународни фестивал стрипа у Градском културном центру, где ће бити  одржан и концерт хора “Глас”. И деци смо посветили посебну пажњу па ће у овом месецу за њих бити организован занимљив програм у сарадњи са амбасадом Канаде у Народној библиотеци.

Као што видите поред наших већ препознатљивих и традиционалних манифестација ту су и нови садржаји и готово да нема дана у овом месецу у коме неће бити неког догађаја и оно што је најважније прилагођени су свим генерацијама и узрастима. Зато уживајте у месецу културе који је пред нама али и свим наредним у години и Ери културе”, поручила је суграђанима градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

Програм свих активности током априла месеца доступан је на сајту Ера културе и званичној интернет страници града Ужица.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење Градског одбора Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење у вези квалитета ваздуха на територији града Ужица за 18.05.2024.

Викенд дијета за брзо прочишћење организма: Ево шта треба да једете да бисте се стесали

Може ли стид да нас учини бољом особом

Временска прогноза за недељу, 19. мај 2024.

Најављен збор у недељу у Луновом Селу

Србија и ове године на првом месту у Европи по расту броја туриста

Подељене омладинске картице (видео)

Јавни час прве помоћи за основце