14.7 C
Uzice
април 25, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Apel vozačima: Pažljivo na najkritičnijim tačkama na srpskim kolovozima

Na startu turističke sezone, tokom koje su češća duža putovanja i veće gužve na putevima, iz Saobraćajne policije pozivaju vozače da poštuju saobraćajne propise, ali i najavljuju pojačane kontrole kako bi se povećala bezbednost na putevima.

Iako letnja turistička sezona zvanično još nije počela, na putevima u užičkom kraju saobraćaj je pojačan, posebno ka Crnoj Gori, takođe upozoravaju na česte odrone.

„U delu Prijepolja iznad Užica, gde postoji mogućnost odrona koji su nepredvidivi, a mogu ugroziti bezbednost saobraćaja, u Limskoj dolini, u Priboju. Međutim, brzom intervencijom to ćemo otkloniti“, napominje Slobodan Božović, tehnički direktor AD „Putevi“ Užice.

Na Koridoru 10 posebno treba biti pažljiv na delu auto-puta između Ražnja i Aleksinca, i dalje od Niša prema Pirotu.

Jedna od najprometnijih deonica, ujedno i najkritičnijih, jeste Sićevačka klisura na putu od Niša prema bugarskoj granici, gde se često zbog neprilagođene brzine ili umora vozača dešavaju saobraćajne nesreće.

Najavljuju se i pojačane kontrole na putevima.

„Naročitu pažnju usmerićemo na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda, a to su prekoračenje brzine i upravljanje pod dejstvom alkohola“, navodi Goran Zlatković, oficir Odeljenja saobraćajne policije PU Niš.

Kraljevačka saobraćajna policija upozorava vozače da poštuju saobraćajne propise, da pre polaska na put provere tehničku ispravnost vozila, na putovanje kreću odmorni i prave češće pauze tokom vožnje.

„Da se suzdrže od nebezbednog i nepropisnog preticanja na nepreglednim mestima. To namerno napominjem jer postoji kritična deonica puta od Kraljeva ka Raški“, ukazuje Ivan Vučetić, komandir Saobraćajne policije PU Kraljevo.

Policija će brzinu kretanja vozila kontrolisati savremenim radarima, a vozače mogu da iznenade i specijalno opremljeni presretači.

Izvor:rts.rs/pripremila:Jelena Marinović/foto:print scr

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sve je spremno za 7. Turnir šampiona Užice 2019 (VIDEO)

Oglasna Tabla

Православна правила уочи Васкрса: Овако треба да фарбате јаја ако хоћете да испоштујете традицију

Oglasna Tabla

Ivan Stanisavljević izabran za zamenika gradonačelnika Užica

Oglasna Tabla