-2.1 C
Uzice
22 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Angažovanjem dodatne mehanizacije obezbeđena prohodnost svih puteva na teritoriji grada Užica

Obilne snežne padavine u proteklom periodu nisu zaobišle ni područje grada Užica. Gradske ulice su sve prohodne i po rečima Nikole Maksimovića, direktora JP Užice razvoj, obzirom da se narednih dana očekuju dodatne padavine, služba zimskog održavanja je u pripravnosti.

Međutim, u seoskim mesnim zajednicama čija teritorija je na višoj nadmorskoj visini, imalo je problema sa većim količinama snega.

„Iako smo spremno dočekali zimu i sneg, i na vreme podelili gorivo seoskim mesnim zajednicama i u istim, u saradnji sa savetima mesnih zajdnica, organizovali zimsko održavanje puteva, velika količina snega koja je pala zahtevala je dodatnu intervenciju gradskih službi. Angažovali smo dodatnu mehanizaciju u Staparima, Biosci, Kremnima, Mokroj Gori i Volujcu kako bi obezbedili prohodnost svih putnih pravaca.“- rekao je Maksimović i dodao da su jaki udari vetra koji je stvarao velike snežne nanose, otežavali rad zimske službe.

Predsednik mesne zajednice Stapari Bogoljub Gologinjić je istakao da ova mesna zajednica, koja ima 11 zaseoka i prostire se na velikoj površini, a odlikuje je i razuđenost zaseoka nije mogla sopstvenim snagama da se izbori sa obilnim padavinama snega: „Sneg smo čistili traktorima, ali bez pomoći Grada Užica i mehanizacije koja je po nalogu gradskog rukovodstva na terenu ne bismo mogli sami da se izborimo.“

„Prvo su očišćeni prioritetni putni pravci ka školi, zaseocima gde ima dece, ka bolesnim i starijim ljudima, kako bismo dostavljali lekove, a nakon toga je usledilo i čišćenje sporednih putnih pravaca gde su smetovi i nanosi veliki kako bismo došli do svake kuće u selu i svima pomogli“-rekao je Glogonjić.

Vladimir Sinđelić. član Gradskog veća zadužen za rad mesnih zajednica je istakao da je kroz svakodnevni kontakt predsednika mesnih zajednica sa teritorije grada i Štaba za vanredne situacije Grada Užica, detektovano nekoliko problema, uglavnom  u seoskim mesnim zajednicama, ali da su pravovremenom reakcijom svi otklonjeni.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Veliki podvig našeg sugrađanina Aleksandra u Francuskoj

Oglasna Tabla

Užički đaci na bilbordima Ministarstva prosvete

Oglasna Tabla

Dobri Nenad Đokić spasao kuče iz Đetinje posle 20 dana agonije (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sadržaji Narodnog muzeja dostupniji osobama sa invaliditetom

Oglasna Tabla

Vojska poziva sve punolente mladiće da se prijave u vojnu evidenciju

Oglasna Tabla

Proleće će pokrenuti gondolu a gondola nove turističke projekte i sadržaje

Oglasna Tabla

Pregledi stručnih saradnika u Čigoti

Oglasna Tabla

Predlog Vladi Srbije da subvencioniše kupovina bicikala

Oglasna Tabla

Smanjuje se broj radnika „na crno“

Oglasna Tabla