ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ангажовање додатне тешке механизације и процена штете

На седници одржаној данас, Градски штаб за ванредне ситуације донео је неколико закључака, који се односе на санирање последица неверемена у месним заједницама у којима је проглашена ванредна ситуација.

Како се наводи у закључцима са седнице, сви субјекти заштите и спасавања, органи Градске управе, јавна предузећа и друге организације су у обавези да извршавају своје обавезе утврђене Планом заштите и спасавања. Неопходно је наставити са активностима за омогућавање несметаног кретања становништва на угроженом подручју уз ангажовање додатне тешке механизације. ЈП “Ужице развој” са надлежим градским управама ће организовати процену штете и израду предлога мера за санацију путне инфраструктуре и водотокова, а  прелиминарни извештај са оквирним подацима и износом штете потребно је доставити најкасније до четвртка 1. јуна 2023. године.

Градски штаб за ванредне ситуације предлаже да се активирају и по потреби формирају нове комисије за процену штете на пољопривреди. Прелиминарни извештај са оквирним подацима о врсти, обиму и износу штете према културама и подручјима на којима су настали потребно је доставити до четвртка 1. јуна 2023. године. Повереници цивилне заштите заједно са члановима месних заједница у обавези су да дневно прате стање на терену и извештавају у зависности од уоченог проблема одговорна лица у Градском штабу и органима града. На угроженом подручју повереници цивилне заштите у сарадњи са Црвеним крстом Ужице дужни су да прикупе податке о социјално угроженом и становништву коме је неопходна помоћ и сачине предлог мера. Такође, неопходно је поново сагледати стање стамбених објеката који су били изложени дејству бујице и по потреби предложити мере за њихову санацију (исушивање и сл.).

Сви чланови Градског штаба за ванредне ситуације и одговорна лица по Оперативном плану одбране од поплава дужна су да буду доступна ради предузимања мера. По потреби организовати дежурство у Градском штабу, а обавезно у случају најаве обилнијих падавина.

Подсетимо, Градски штаб за ванредне ситуације у петак 26. маја, издао је Наредбу о проглашењу ванредне ситуације на територији МЗ Каран, МЗ Рибашевина, МЗ Луново Село, МЗ Трнава и МЗ Гостиница због последица поплава, насталих изливањем водотокова услед обилних падавина.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

„Music vibes“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Књижевно вече посвећено словенској митологији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог Јоакима и Ану

ОГЛАСНА ТАБЛА

Паклене врућине у петак у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

За новчану помоћ државе пријављено 1.100.668 деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Народна банка Србије упозорава на лажне анкете банака

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нова изложба у Рефлектору

ОГЛАСНА ТАБЛА

У фокусу Европске недеље мобилности и безбедност деце у саобраћају (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кампања „Дај педалу раку“ од суботе 23. септембра

ОГЛАСНА ТАБЛА