3.7 C
Uzice
новембар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA REPORTERI-DOPISNICI

ANDRIJA TERZIĆ NOVOSADSKOJ PUBLICI PREDSTAVIO KNJIGU „PLIVAČ“

U zgradi Rektorata Univerziteta Novi Sad predhodne večeri,  sa početkom od 20h, svoju drugu po redu knjigu “Plivač” predstavio nam je mladi Užičanin Andrija Terzić.

0rh_7076-e1476226625497

Posle romana “Preko puta istina” prodatog u 20000 primeraka, krenuo je  još jače u predstavljanje svog novog dela . Prepun pozitivne enrgije, kao i uvek prijateljski nastrojen odgovarao je na moja pitanja stpljivo i bez ikakvih nedoumica objasnio u kratkim crtama onima koji ga još uvek ne poznaju odakle crpi energiju, gde pronalazi inspiraciju i koliko je u ovim vremenima lako, odnosno teško baviti se pisanjem.

“Nije lako , sve radim sam, znate ono da je lako davno bih odustao,e tako i ja , borim se… Želim samo da ljudi razgraniče da zapravo nisu svi citati iz knjiga i da dosta nastane u hodu, dok sam napolju, u putu, u kafani… Nemam mnogo nedoumica koji će se naći u knjizi, jasno da imam one koji me podsećaju na nekoga, nešto. Inspiracije naravno mora biti, crpim ih iz emocija koje sam zakopao u sebi, duboko, odavno, a izgledaju kao sveže emocije, a eto stare su deset, petnaest godina.”

Književno veče koje je po prvi put napunilo zgradu  pratila Rektorata vodila je naša sugrađanka Jelena Bačić-Alimpić. Neverovatna energija momka koji je bez dlake na jeziku odgovarao na pitanja gostiju, sa lakoćom je ovo veče učinilo magičnim i nesvakidašnjim.

Promocija autentična, nesvakidašnja, sa dosta emocija razlikovala se od svake kojoj smo do sada prisustvovali, pa je zadovoljni Andrija poručio  za kraj da će svakako ponovo doći u Novi Sad jer kako kaže divna smo publika. Publika je na kraju promocije prilazila Andriji, sa željom  da se fotografišu, razmene po koju rečenicu sa piscem i nabave svoj primerak knjige ukoliko još uvek to nisu učinili.

Čestitamo Andriji na uspešnom događaju i želimo da nastavi u istom pravcu, da nas raduje sa što više napisanih knjiga.

Autor: Ivana Knežević

 

output_meivxk

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Obeležena godišnjica stradanja u Trezorima

Oglasna Tabla

U subotu 12. karate turnir „Užički pobednik 2019“

Oglasna Tabla

Milomir jednom rukom hrani suprugu i dva bolesna sina

Oglasna Tabla

Orah je unosan biznis: Ko zasadi ovo voće obezbedio je zaradu čak i potomcima

Oglasna Tabla

Kakva je budućnost „Budimke“: Novi vlasnici najavili investicije od pet miliona evra

Oglasna Tabla

Rezervatu prirode “Uvac” dva miliona za čuvanje i unapređenje zaštićenog područja

Oglasna Tabla

Za prvo dete dogodine trista hiljada dinara

Oglasna Tabla

Malina rodila i slatka je kao usred leta, zašto to nije dobro

Oglasna Tabla

Otvaranje pozorišne sezone u Kulturnom centru na Zlatiboru

Oglasna Tabla