Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI UŽIČKE VESTI

Ana Cvijanović i Marina Kostić izlažu u galeriji Reflektor-„Duality“

Pored Festivala savremene umetnosti Videopark u organizaciji Udruženja vizuelnih umetnika Užica od 15. do 18. avgusta, u galeriji Reflektor,  u petak, 17.avgusta, biće realizovana izložba pod nazivom „Duality“ autorki Ane Cvijanović i Marine Kostić. Otvaranje izložbe je u 20 časova.

Umetnice Ana Cvijanović i Marina Kostić u okviru izložbe Duality istražuju principe dualnosti na konceptualno različite načine, ali sa tendencijom da u vizuelnom smislu obrazuju jedinstvenu celinu.

 Koristeći motive poput ruku, porodičnih portreta, autoportereta, niti i bele boje, umetnica istražuje sopstvene granice sećanja i intime, stvarnog i nestvarnog.  Simbolika i priroda ruku je vrlo složena, kroz istoriju ona neretko ima dualnu ulogu. U umetničkom doživljaju Ane Cvijanović ruke zauzimaju centralno mesto, počevši od samog fizičkog procesa stvaranja dela do rekonstrukcije sećanja prvog dodira.  Šake možemo videti kao deo tapiserije, utkane u površinu, kao samostalne forme koje grade masu ili kao nestvarno treperenje slike na nitima.

U okviru svojih radova Marina Kostić preispituje funkcionicanje dijade unutar umetnosti. Kroz istraživanje koje se odnosi na javnu i privatnu sferu života, analizira odnos između sopstvenih uloga u društvu. Akcenat je na svakodnevici i intimnom prostoru koja do svog probražaja dolazi izmeštanjem u javni galerijski prostor. Analizu sopstvenog iskustva i odnosa prema umetnosti kao i razmišljanje o  sopstvenom statusu na umetničkoj sceni prezentuje kroz radove koji govore o identitetu, ulogama i aktivnostima koje su nam nametnute ili odabrane.

Izvor: Udruženje vizuelnih umetnika Užica/pasaz.rs/M.N.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Jeftina torta od keksa i čokolade koja se ne peče

Oglasna Tabla

Plan odvoženja kabastog otpada

Oglasna Tabla

Kokin Brod: Trobojkom brane svetinje

Oglasna Tabla

Karatisti KK „Užice“ odlični u Čačku

Oglasna Tabla

Đaci od danas ponovo u klupama

Oglasna Tabla

U Srbiji danas naoblačenje i kiša, do 14 stepeni

Oglasna Tabla

Konkursi za prijem kandidata u Vojnu akademiju u toku

Oglasna Tabla

Ariljci “pokorili” Kragujevac

Oglasna Tabla

10 dužnosti srpskih đaka iz 1910. godine: Deca su se vaspitavala da, pre svega, budu dobri ljudi

Oglasna Tabla