9.9 C
Uzice
новембар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

AMERIČKI SRBI DOVODE PIŽONA U UŽICE?


Zaigralo je srce užičkim ljubiteljima fudbala. Grupa srpskih biznismena iz SAD predvođena Čačaninom Sašom Turovićem više je nego zainteresovana da preuzme brigu o Slobodi. Projekat deluje primamljivo, pa je i klupska Skupština dala zeleno svetlo za finalizaciju pregovora mada sve još zavisi od toga da li će Užičani uspeti da potencijalnim gazdama predoče tačan finansijski presek i ubede ih da se neće preko noći pojaviti nova dugovanja.

A ako sve bude kako treba, Sloboda će „oživeti“. I finansijski, a nadaju se Srbi iz Amerike i fudbalski. Pa u to ime danas iz Turovićeve kancelarije i informacija da je ideja da se dirigentska palica na Begluku poveri legendarnom Vladimiru Petroviću Pižonu!

Uverava se da su prvi kontakti već napravljeni i da je Pižon načelno dao pristanak, s tim da se još nije ušlo u ozbiljne pregovore.

Što se tiče finansija, Turović tvrdi da su srpski iseljenici “onako s nogu“ skupili 500.000 dolara, te da je od Džej-Pi Morgan Čejs banke, jedne od najjačih u SAD, dobio ponudu za kreditnu liniju u iznosu od čak 15.000.000. Ali sve naravno još čeka odgovor iz Slobode…
„Postavio sam im krajnje jednostavno pitanje koje glasi: ‘Koliko tačno iznosi dug Slobode i zatražio da potpisom garantuju to’. Evo, strpljivo sa mojim poslovnim prijateljima i ljudima koji bi svoj novac plasirali u rodni kraj, čekam da saznam ima li Sloboda konačnu cenu“, kaže Saša Turović.

Izvor:mozzartsport.com
Pišu: Đurđe Mečanin i Miloš Milić;

Foto: Star Sport

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Od danas hladnije, uz padavine

Oglasna Tabla

Terzić: Prioritet budžeta za poljoprivredu je nabavka protivgradnih raketa

Oglasna Tabla

Hoće li marketi u Srbiji ukinuti rad nedeljom

Oglasna Tabla

Potrebno izgraditi 359 sistema za prečišćavanje voda

Oglasna Tabla

Koncert: Samostalni referenti

Oglasna Tabla

Akcija SZS „Uzbuni se“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Slana torta od pečenih paprika: Najbolje predjelo svih vremena i prava kalorična bomba

Oglasna Tabla

Kamere na autoputu neće meriti brzinu

Oglasna Tabla

U planu redizajn male mature, testiranje na dve godine

Oglasna Tabla