20.1 C
Uzice
јун 14, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

AMERIČKA KOMPANIJA PREUZELA UŽIČKU TELEVIZIJU TV-LAV

ROJAL
Američka kompanija „Global media“ je postala vlasnik užičke RTV Lav plus, tako što je od bivšeg vlasnika Vujice Zarića iz Kosjerića, preuzela preduzeće „Konzum Lav“ u okviru koga posluje ta regionlana televizija i lokalni radio. 
Prepoznali su kvalitet i žele da ulože u razvoj televizije – rekao je za Danas Ranko Stanković, koji će i dalje biti direktor te medijske kuće, koja je bila u velikim finansijskim problemima. Za kompaniju „Global media“, on je rekao da je registrovana u SAD, i da ima zastupnike u Beogradu.

– Račun preduzeća je bio u blokadi četiri godine za iznos od 9,2 miliona dinara, a bivši vlasnik nije mogao da pronađe rešenje da se račin odblokira. Novi vlasnik se obavezao da preuzme sve obaveze i da odblokira račun preduzeća – kazao je naš sagovornik i dodao da je u planu otvaranje studija u Čačaku i nastavak saradnje sa čačanskom medijskom kućom Glas zapadne Srbije.

– Sedište televizije biće i dalje u Užicu i neće se menjati njen naziv. Deset zaposlenih će ostati na svojim radnim mestima i biće im produđen ugovor o radu do 30. juna, ali biće potrebno još ljudi jer nameravamo da se razvijamo – poručio je Stanković i naveo da program te televizije, posredstvom kablovskih distributera, može da se prati u dvadesetak gradova Srbije.

– Ako je neko spreman da uloži 9,2 miliona dinara kako bi odblokirao račun, sigurno ima viziju i nameru da razvija televiziju i da poboljša njen program. Zahvaljujući Dnevniku zapadne Srbije, koji realizujemo u saradnji sa Glasom zapadne Srbije, za tri meseca smo napravili jednu od najgledanijih informativnih emisija na području jugozapadne Srbije – naveo je direktor užičke TV Lav plus, koja program emituje od 2005. godine, tri godine kasnije je dobila regionalnu frekvenciju, radio ima lokalnu dozvolu za područje Čajetine, a od 2010. njen vlasnik bio je Vujica Zarić.

Izvor: danas.rs /N.Kovačević

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Protest „1 od 5 miliona“ privremeno obustavljen u Užicu

Oglasna Tabla

Šestak tuče đake, grize nastavnike, a niko mu ne može ništa!

Oglasna Tabla

Svenarodni sabor kod crkve brvnare u Draglici – 18. jun

Oglasna Tabla