OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ambasadorka Kanade u poseti Užicu

Ambasadorka Kanade u Republici Srbiji Kati Čaba bila je danas u poseti Užicu. Nakon prijema u kabinetu gradonačelnika Tihomira Petkovića ambasadorka je u Velikom parku, pored drveta kanadskog crvenog javora, koji je zasađen 2017. godine kao poklon Kanade gradu Užicu svečano otkrila tablu koja predstavlja simbol ljubavi i saradnje između našeg grada i Kanade.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković i ambasadorka Kanade u Republici Srbiji Kati Čaba

„Grad Užice ima poslednjih nekoliko godina veoma uspešnu saradnju sa Kanadskim narodom, pre svega na polju kulture i zaštite životne sredine. Ono što je značajno pomenuti za Grad Užice, jeste da je Kanada veoma razvijena na polju zaštite životne sredine i da je to šansa da mi saznamo u kom pravcu se razvija svet, da kada bude bilo prilike postanemo učesnici u nekim od projekata vezanih za tu oblast“, naveo je gradonačelnik Užica Tihomir Petković i dodao da je grad Užice bio jedan od gradova u kome se obeležvalo 150 godina od osnivanja Kanade.

Ambasadorka Kanade Kati Čaba i gradonačelnik Petković u društvu užičkih gimnazijalaca

Prethodnih nekoliko godina u užičkoj Gradskoj galeriji gostovali su kanadski umetnici, a 2013. godine jedan umetnik dobio je Grand pri na Međunarodnom grafičkom bijenalu „Suva igla“.

Tabla pored kanadskog crvenog javora predstavlja simbol ljubavi i saradnje između našeg grada i Kanade

„Dolazak Njene Ekselencije je prilika da još više razvijemo saradnju dva naroda, da se međusobno upoznamo, da popričamo koji su to projekti od najvećeg značaja za naš grad i da zajednički podržimo projekte vezane za zaštitu životne sredine“, istakao je Petković i dodao da je tabla u Velikom parku simbol ljubavi i saradnje između našeg grada i Kanade, naše dve zemlje i da veruje da će Njena Ekselencija biti čest gost u našem gradu.

„Drago mi je da sam u Užicu, ovo je prvi put da dolazim ovde. Sve što vidim je divno, hvala gradonačelniku na lepom prijemu. Zadovoljstvo mi je što vidim ovu tablu kao proizvod zajedničkog projekta koji je započeo moj kolega gospodin Pinington u saradnji sa gradom, a odnosio se na čišćenje parka“ istakla je Njena Ekselencija ambasadorka Kanade Kati Čaba i dodala da se nada da će buduća saradnja biti još uspešnija.

Izvor: uzice.rs

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

ПИО фонд остао без великог броја пензионера

ОГЛАСНА ТАБЛА

Миленка из Нове Вароши још увек нема, нестао пре 20 дана породица трага за њим

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тиодоровић: Разматрамо одлагање школске године и опцију да се одељења са 30 ученика деле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Буктиња прогутала Фиат Пунто: Запалило се возило испред зграде у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сунчан и топао летњи дан у Србији: Највиша дневна температура 35 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због кријумчарења наркотика у Пријепољу ухапшен пар из Подгорице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мушкарац теже повређен након пада са мотора у Бродареву

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Браниславом Митровићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

РЕКОРД У УЖИЦУ! 3.200 људи на Слободи, само за 50 људи мање него ли у читавом колу Суперлиге!

ОГЛАСНА ТАБЛА