5.6 C
Uzice
новембар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

ALISA PLJEVALJČIĆ POBEDNICA LIKOVNOG KONKURSA “ BAJKE OČIMA DECE“

17190909_1307218906037220_7825492520049062486_n
Učenica odeljenja VI – 2 osnovne škole „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine, Alisa Pljevaljčić nedavno je osvojila 1. mesto na jednom od likovih konkursa koje već dugi niz godina organizuje Savez likovnih pedagoga Rusije. To je izuzetan uspeh za nekoga ko po prvi put učestvuje na ovakvim konkursima, naročito ako se uzme u obzir da je na konkurs pristiglo preko 120 radova iz različitih regiona Rusije, kao i iz Moldavije, Belorusije, Kazahstana i drugih okolnih zemalja.

timthumb.php

Alisa crta od najranijeg detinjstva, a talenat je nasledila od svojih roditelja. Odlučila je da se na jedan od ovogodišnjih konkursa koji organizuje Savez likovnih pedagoga Rusije prijavi sa svojom ilustracijom bajke „Biberče“. Nakon nekoliko meseci iščekivanja rezultata, konačno je stigla radosna vest – njen rad je osvojio 1.mesto u starosnoj kategoriji od 12 godina.

„Odlučila sam da ilustrujem bajku „Biberče“ jer mi je oduvek bila veoma zanimljiva. Inspiracija je došla sama od sebe, jedne besane noći. Jednostavno sam sela, počela da crtam i nisam stala dok crtež nije bio gotov“, skromno govori Alisa, pomalo nesvesna svog uspeha. Dodaje da je ova nagrada prijatno iznenadila, ali da je još uvek rano za odluku da li će alisa pjevaljcicslikarstvo biti njeno životno opredeljenje.

Prema rečima Ane Nonin Janković, nastavnice Ruskog jezika u ovoj školi, ovo nije prvi put da učenici škole učestvuju na ovakvim konkursima, ali do sada nisu imali prilike da prime ovako lepe vesti.

„Konkurencija je bila prilično velika, naročito kada se uzme u obzir uzrast. Učenici su morali da izaberu jednu od deset ponuđenih bajki, a i dozvoljene tehnike rada su bile ograničene. Kada se sve uzme u obzir, smatram da je ovo izuzetan uspeh za nekoga ko po prvi put učestvuje na ovakvim konkursima“, dodaje Nonin Janković.

Dalji put Alisinog rada je nešto, na čemu bi joj pozavideli i stariji. Njen rad će biti prikazan na pobedničkoj izložbi u Moskvi, a takođe i objavljen kao ilustracija bajke „Biberče“ u knjizi „Bajke naroda Srbije“ u izdanju ruske izdavačke kuće – saradnika Saveza likovnih pedagoga Rusije.

Izvor: www.zlatiborpress.rs

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičkom paraolimpijcu Milošu Zariću izgorela kuća u selu

Oglasna Tabla

U Kosjeriću zaplenjeno preko 20 kilograma kanabisa

Oglasna Tabla

Blago iz Zapadne Srbije: Rzavska voda poteći će na česme Beograđana

Oglasna Tabla

Javni poziv za dodelu dečijih auto sedišta

Oglasna Tabla

Petar Mićunović, autor trilogije “Umiru bogovi”- Intervju

Oglasna Tabla

TheRealChallenge: kampanja o deci koju sprovode deca

Oglasna Tabla

9 najlepše ukrašenih slavskih kolača: Saznajte koja je simbolika ukrasa na slavskom kolaču

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art (21. do 27. novembra)

Oglasna Tabla

Ovo je pećina u kojoj su živeli zmajevi: Čuvali izvor na kom su se lečile žene

Oglasna Tabla