10 C
Uzice
октобар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

Aleksandru Dučiću i Vladimiru Zariću reli Dva jezera

Drugo ovosezonsko takmičenje u najzahtevnijoj disciplini auto sporta koje se boduje za Otvoreni šampionat Srbije u reliju, a održano je u Severnoj Makedoniji pripalo je posadi Aleksandar Dučić – Vladimir Zarić. Reli Dva jezera ujedno se boduje za Centralnoevropsku zonu i prvo je međunarodno takmičenje posle 40 godina koje je organizovano između Ohridskog i Prespanskog jezera preko čuvene Galičice.

Drugo mesto u generalnom plasmanu pripalo je posadi Goran Rabasović – Milan Janjić, dok je treće vreme posle četiri brzinska ispita ostvarila ekipa Željko Milutinović – Uroš Lukić.

Reli Dva jezera izvukao je iz svih posada maksimum tokom specijalnih brzinskih ispita, priredivši im obilje iznenađenje kada je u pitanju izbor pneumatika. To su čine se najbolje osteli pretendenti na prvo mesto u generalnom plasmanu Vladica Rabrenović i Ana Golić koji su izgubili četiri velika minuta prilikom zamene pnumatika već na drugom brzinskom ispitu i tako se oprostili od dalje borbe za najviši stepenik na pobedničkom postolju. Muke sa gumama imali su i ostale posade i samo one znaju kako su iste rešavali i za koliko vremena.

Da ne bude da je izbor pneumatika bio presudan, za prilično neizvesnosti i uzbuđenja pobrinule su se posade Milutinović – Lukić i Rabasović – Janjić. Posle dva brzinca Milutinović je imao dva deseta dela sekunde prednosti, ali i probleme sa agregatom. Rekao je u nedostatku snage motora izvlačiće istu iz sebe. Na kraju Rabasović i Janjić su bili brži, što ne umanjuje njihov uspeh, zbog činjenice da je konkurenciji posustao motor.

Najbolje plasirana domaća posada Hristaki Davitkovsaki – Bobi Jovanovsaki zauzela je osmo mesto u generalnom. Vredno pomena je da su sve posade stigle do cilja, što nije baš svojstveno relistima, ali se i takva takmičenja dogode.

Generalni plasman

1. A. Dučić – V. Zarić, 2. G. Rabasović – M. Janjić, 3. Ž. Milutinović – U. Lukić, 4. M. Savić – Ž. Gajić, 5. L. Milovanović – D. Pejić, 6. V. Rabrenović – A. Golić, 7. B. Simović – M. Nikolić, 8. H. Davitkovski – B. Jovanovski, 9. A. Tomić – D. Bugarski, 10. V. Dimuševski – B. Gušić, 11. T. Nikolić – N. Tanasković, 12. K. Blaževski – M. Blaževski, 13. K. Kostadinovski – S. Trenkovski

Izvor: plumrace.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Svaki drugi lek kupljen preko interneta je lažan

Oglasna Tabla

Guslarsko veče 27. oktobra u Užicu

Oglasna Tabla

Rok i bluz festival „In wires“

Oglasna Tabla

Etno samit „TradicijaNova“

Oglasna Tabla

Požega: Ima da nas ima!

Oglasna Tabla

Osam medalja za karate klub „Uniline Sevojno“ u Čačku

Oglasna Tabla

“Krasnaja” Milica Ješić diplomirala u Sankt Peterburgu, pa se vratila u Srbiju da radi (VIDEO)

Oglasna Tabla

Jednostavan i sočan: Kolač sa jabukama i pudingom kakav još niste jeli!

Oglasna Tabla

Naša sugrađanka Lidija Trmčić brani boje Srbije i našeg grada na Svetskom prvenstvu u karateu

Oglasna Tabla