-2.4 C
Uzice
20 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

Aleksandru Dučiću i Vladimiru Zariću reli Dva jezera

Drugo ovosezonsko takmičenje u najzahtevnijoj disciplini auto sporta koje se boduje za Otvoreni šampionat Srbije u reliju, a održano je u Severnoj Makedoniji pripalo je posadi Aleksandar Dučić – Vladimir Zarić. Reli Dva jezera ujedno se boduje za Centralnoevropsku zonu i prvo je međunarodno takmičenje posle 40 godina koje je organizovano između Ohridskog i Prespanskog jezera preko čuvene Galičice.

Drugo mesto u generalnom plasmanu pripalo je posadi Goran Rabasović – Milan Janjić, dok je treće vreme posle četiri brzinska ispita ostvarila ekipa Željko Milutinović – Uroš Lukić.

Reli Dva jezera izvukao je iz svih posada maksimum tokom specijalnih brzinskih ispita, priredivši im obilje iznenađenje kada je u pitanju izbor pneumatika. To su čine se najbolje osteli pretendenti na prvo mesto u generalnom plasmanu Vladica Rabrenović i Ana Golić koji su izgubili četiri velika minuta prilikom zamene pnumatika već na drugom brzinskom ispitu i tako se oprostili od dalje borbe za najviši stepenik na pobedničkom postolju. Muke sa gumama imali su i ostale posade i samo one znaju kako su iste rešavali i za koliko vremena.

Da ne bude da je izbor pneumatika bio presudan, za prilično neizvesnosti i uzbuđenja pobrinule su se posade Milutinović – Lukić i Rabasović – Janjić. Posle dva brzinca Milutinović je imao dva deseta dela sekunde prednosti, ali i probleme sa agregatom. Rekao je u nedostatku snage motora izvlačiće istu iz sebe. Na kraju Rabasović i Janjić su bili brži, što ne umanjuje njihov uspeh, zbog činjenice da je konkurenciji posustao motor.

Najbolje plasirana domaća posada Hristaki Davitkovsaki – Bobi Jovanovsaki zauzela je osmo mesto u generalnom. Vredno pomena je da su sve posade stigle do cilja, što nije baš svojstveno relistima, ali se i takva takmičenja dogode.

Generalni plasman

1. A. Dučić – V. Zarić, 2. G. Rabasović – M. Janjić, 3. Ž. Milutinović – U. Lukić, 4. M. Savić – Ž. Gajić, 5. L. Milovanović – D. Pejić, 6. V. Rabrenović – A. Golić, 7. B. Simović – M. Nikolić, 8. H. Davitkovski – B. Jovanovski, 9. A. Tomić – D. Bugarski, 10. V. Dimuševski – B. Gušić, 11. T. Nikolić – N. Tanasković, 12. K. Blaževski – M. Blaževski, 13. K. Kostadinovski – S. Trenkovski

Izvor: plumrace.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sunčica Bogićević prva do Časnog krsta na Zlatarskom jezeru (video)

Oglasna Tabla

4000 novogodišnjih paketića za mališane na Kosovu

Oglasna Tabla

Mere za smanjenje emisije izduvnih gasova: Kolima „filter“ i na auspuh

Oglasna Tabla

Svaki deseti stanovnik Dobroselice na Zlatiboru plivao je juče u zaleđenom Rzavu (FOTO+VIDEO)

Oglasna Tabla

Moleban u čajetinskoj crkvi u znak podrške SPC u Crnoj Gori (VIDEO)

Oglasna Tabla

Ujutru mraz, tokom dana oblačno

Oglasna Tabla

Данас је Сабор светог Јована Крститеља – Јовањдан

Oglasna Tabla

Održana Izborna skupština Zdrave Srbije – Izabrani predsednik i tri potpredsednika stranke

Oglasna Tabla

Humani Petar i Nemanja sakupili 83.490 dinara za porodicu Milićević

Oglasna Tabla