ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ СПОРТ ПЛУС - УЖИЦЕ

Александар Радишић – први на Светској ранг листи (видео)

Параатлетичар са Златибора Александар Радишић освојио је прво место на Отвореном првенству Хрватске у Пули постављањем личног рекорда од 31,23м у бацању чуња у категорији Ф-51. Са овим резултатом Радишић је тренутно први на Светској ранг листи.   

На Отвореном првенству Хрватске у Пули  било је око 120 такмичара из Источне Европе, међу којима и Чајетинац Александар Радишић који је у бацању чуњева у категорији Ф -51 освојио прво место. Александар је својим резултатом од 31, 23 метра оборио и лични рекорд у бацању чуња.

„Померио сам свој лични рекорд са Европског првенства за 1.25м што је огромно достигнуће за мене. Прво место у свету тренутно, после пар светских купова, после пар атлетских митинга, резултат је први на светској ранг листи. Када би гледали неки прошлогодишњи резултат са Параолимпијаде, мој резултат би био трећи а самим тим и довољан за бронзану медаљу“, рекао је Александар Радишић, параатлетичар.

Мора се напоменути да је ово било прво такмичење за чајетинског аса после првенства Европе у Пољској на ком је освојио треће место и остварио олимпијску норму, али због административне одлуке Савеза није путовао у Токио. Уз дозу разочарења, али још одлучније, Радишић је уз консултације са тренером кренуо на припреме за нове победе.

„Базичне припреме радили смо овде на Златибору, у теретанама хотела Олимп и Дунав. Напољу нисмо могли да организујемо бацачке тренинге због снега који је био овде тако да смо бацачке тренинге успели да организујемо на припремама које су уследиле пре овог такмичења. Прво смо отишли на у Пулу на припреме где смо били девет дана након чега смо отишли на такмичење“. 

Наредни кораци су припреме за Државно првенство које ће се одржати у Крушевцу у јуну, затим у јулу следи Атлетски митинг у Чешкој, а онда у новембру такмичење у Португалу.

„Фокус целокупне ове сезоне ставићемо на Државно првенство у циљу померања личног рекорда и што бољег пласмана на светској ранг листи како би што спремније и боље дочекали наредну сезону и Светско првенство које ће бити у Паризу“.

Овом приликом Александар Радишић је изразио посебну захвалност општини Чајетина и Спортском савезу који су му омогућили одлазак на припреме, као и директору ТО Златибор на разумевању за одсуствовање са посла. 

Мирјана Ранковић Луковић
 

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„Корњача и зец“ у Дому културе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико се тренутно плаћају послови чишћења стана?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Преселите пчеле тамо где има више цвећа

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Весном Читаковић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворен фестивал „Ужички стрип сусрети“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Провизије, нотификације, одржавање рачуна: Шта све банке наплаћују?

ОГЛАСНА ТАБЛА

До краја месеца предлог за обавезно служење војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дан планете Земље обележен у ОШ „Димитрије Туцовић“ (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата редовне накнаде за незапослене

ОГЛАСНА ТАБЛА