ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Aleksandar Radišić pobednik foto konkursa „Srbija bez barijera“

Čajetinski paraatletičar, Aleksandar Radišić, pobedio je na foto konkursu „Srbija bez barijera“, koji je, povodom Međunarodnog dana invalidskih kolica (1. mart), organizovala Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom). Njegova fotografija „Lukin i Sofijin prvi rođendan“ osvojila je 1. mesto, pa je tim povodom prisustvovao i prijemu u „Palati Srbija“ kod resorne ministarke, prof. dr Darije Kisić Tepavčević. Ovom prilikom je, uz nagradu za pomenuti foto konkurs, održana i dodela nagrade „Jednaki“.

Međunarodni dan invalidskih kolica obeležava se od 1. marta 2008. godine. Tim povodom organizuju se različiti događaji i aktivnosti širom sveta, a korisnici invalidskih kolica promovišu pozitivan uticaj koji invalidska kolica imaju na njihov život. Nagrade su dodelili resorna ministarka, prof. dr Darija Kisić Tepavčević, pomoćnik ministra Biljana Barošević, v.d. direktor Uprave za zajedničke poslove republičkih organa Dejan Matić i izvršni direktor NOOIS-a, Ivanka Jovanović.

Izuzev bavljenja sportom, Radišić je i vodeći čovek projekta „Zlatibor bez barijera“, koji je već nekoliko godina unazad usmeren ka poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom u ovom kraju, kao i podizanja svesti javnosti o njihovim potrebama. Kroz projekat je sprovedeno niz aktivnosti, od humanitarne akcije u vidu reciklaže sakupljenih plastičnih čepova, do pravljenja prilaza ispred javnih ustanova i spuštanja ivičnjaka na ulicama na Zlatiboru.

Ovaj projekat sprovodi UG „Inkluzija osoba sa invaliditetom“, sa Zlatibora.

Inače, Radišića krajem ovog meseca očekuje prvo takmičenje u 2021. godini, koje će biti održano u Puli, a na kojem bi trebalo da potvrdi plasman na Paraolimpijske igre u Tokio.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Како заштитити род од климатских промена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да живот буде сладак као мед (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најважније што треба да знате о ММР вакцини која једина штити од малих богиња, најзаразније болести за коју човечанство зна

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ништа не чисти јетру као овај напитак, одличан је и за кости и крвне судове

ОГЛАСНА ТАБЛА

Развојни планови Златибора у жижи интересовања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лепа Брена проџект

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почела примена нове заштитне мере којом се због тежег прекршаја одузима возило

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза: Облачно и натпросечно топло, местимично краткотрајна киша

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саобраћај је умереног интензитета и услови за возњу су углавном повољни

ОГЛАСНА ТАБЛА