Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Александар Кикановић истрчао 80 километара у једном дану за обнову манастира


Ултрамаратонац и промотер спорта у општини Крупањ Александар Кикановић претрчао је деоницу дугу 80 километара, од Лознице до манастира Свете Тројице у Поднемићу, заселак Бијеле Воде.
Александар, спортиста и хуманитарац, имао је за циљ да пут од Лознице до Љубовије претрчи како би позвао све људе добре воље да помогну обнову манастирског конака у Бијелим Водама који је изгорео у пожару 2. фебруара. Он је ултрамаратон почео у Лозници у 5 часова, а у манастирски комплекс стигао је око 16 часова, уз кратке паузе у Малом Зворнику и Љубовији.
Фото:Ljubovija.info
Представници Општине Љубовија, Туристичке организације и Спортског савеза општине Љубовија дочекали су ултрамаратонца испред зграде Општинске управе, где су му уручили пригодне поклоне и захвалили му се на великом подвигу.
„Ја сам ултрамаратонац који не трчи за новац и медаље, већ за болесну децу. Чуо сам за страшан пожар у манастиру Свете Тројице у ком је изгорео конак и одлучио сам да истрчим маратон од тешких 80 километара и да на тај начин привучем пажњу добрих људи и усмерим је на обнову манастира Свете Тројице. Потребно је да одвојимо 500 или 1000 динара, да не одемо на кафу, на пиће и да уплатимо на рачун за обнову манастира“, изјавио је Кикановић.
Александар је бивши фудбалер и пре три године задобио је тешку повреду колена. Увидевши да је због повреде његова фудбалска каријера завршена, донео је одлуку да остане у спорту, промовише спорт и трчи дуге маратона за помоћ другима. Први маратон је трчао до манастира Острог и за то му је било потребно 9 дана, како би помогао у прикупљању новца за лечење болесне девојчице из Бање Ковиљаче. Већ следеће године трчао је други маратон, од Лознице до манастира Хиландар, за шта му је било потребно 23 дана. Прошле године његова трка почела је у Лозници, а циљ му је био у Москви. После 2000 километара корона га је зауставила у Гомељу (Белорусија) и није успео да заврши маратон. Сви маратони имали су хуманитарни карактер и само један циљ, помоћ другима.
После изузетно напорних 80 километара, Александар је још једном упутио позив грађанима Србије да помогну обнову манастира.
Фото:Ljubovija.info

 

Фото:Ljubovija.info

 

Фото:Ljubovija.info

 

Фото:Ljubovija.info
„Позивам све грађане Србије, све добре људе, да уплате новац за обнову манастира Свете Тројице, да подигнемо поново конак какав је био, јер без цркве и без манастира нисмо нигде пристали“, закључује у разговору за Љубовија инфо Александар Кикановић.
Динарска средства за обнову манастира можете уплатити на рачун СПЦ Епархија шабачка.
Број рачуна: 325-9500600032738-97 са назнаком „за обнову Манастира у Бијелим Водама“.
Инструкције за девизне уплате можете пронаћи на сајту Епархије шабачке.
Извор: Ljubovija.info
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Једна смеса за тесто у 3 боје: Прелепо декорисана и укусна слана торта – готова за мање од пола сата

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Пун кофер прича“ у Народној библиотеци Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија против Камеруна за повратак у живот (11.00)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ујутро магла и мраз, током дана хладно и облачно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тежак удес на магистралном путу Чачак – Ужице!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико ћемо сада плаћати млеко, шећер, брашно: Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог апостола Филипа (Божићне покладе)

ОГЛАСНА ТАБЛА

НЕСТАО БРАТИСЛАВ МИНИЋ: Родитељи очајни, последњи пут се јавио из Ужица, а ОВО је много чудно

ОГЛАСНА ТАБЛА