1.8 C
Uzice
новембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

ALBANCI HAKOVALI KREMNA

GRUPA koja se predstavlja kao „Kosovski hakeri“ blokirala je u sredu sajt Osnovne škole „Bogosav Janković“ u Kremnima kod Užica, ostavivši niz poruka na početnoj strani internet-prezentacije ove obrazovne ustanove. U selu podno Tare, poznatom po duhovitim ljudima i čuvenom proročanstvu, elektronski napad, a naročito sadržaj ostavljenog teksta, izazvao je uglavnom podsmeh jer „oni ne znaju da udaraju đe je najtvrđe“.

Pišu albanski hakeri, na sajtu seoske škole, stvari kakve samo internet dokonima može da ponudi, da su na napad „prinuđeni zbog provokacija srpske strane“ i zato podsećaju „da je sa Kosova proterano milion ljudi“, ističu takođe da se „protive ruskom naoružavanju Slovena koji žele da uđu na Kosovo…“

– Već smo na ovo navikli, iz nama nepoznatog razloga odabrali su već drugi put naš sajt. Pomalo je bizarno što su se u moru meta opredelili za jednu malu seosku školu – kaže Mirjana Radovanović, direktorka škole, podsećajući da se slična stvar dogodila i prošle godine.

Kremna su u užičkom kraju poznata kao „tvrd teren“, u sferi patriotskog i lokalpatriotskog duha. Tako je hakerski napad poslužio da se svi radi odbrane podsete na ovdašnja čuvena oružja, u slučaju da Albanci sa interneta, ne daj bože, siđu u Kremna…

– Imamo „kremanske kobre“ – direke u afektu izvaljene iz tarabe, tu su i „kraljevske kremanske kobre“ koje za razliku od običnih, na vrhu imaju dva zakrivljena zarđala eksera… Nadamo se samo da će nas čuvena albanska avijacija zaobići, ko bi se mogao izboriti sa njihovim „herojstvom“, kroz istoriju, toliko puta dokazanim… – smeju se Kremanci virtuelnim neprijateljima.

U KLUPAMA 150 ĐAKA

U OSNOVNOJ školi u Kremnima uči oko 150 đaka, a svoja izdvojena odeljenja ima u Mokroj Gori, Biosci i Keserovini.

Izvor: www.novosti.rs/N.Jankovic

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pobeda Užičana nakon tri i po sata igre

Oglasna Tabla

Ekskluzivna vožnja Titovim vozom do Užica, 29. novembra

Oglasna Tabla

Za Prijepolje, Priboj i Novu Varoš 926 miliona iz državne kase

Oglasna Tabla

Gotovo 60 kg marihuane zaplenjeno u Užicu

Oglasna Tabla

Počinje rekonstrukcija trga u Bajinoj Bašti

Oglasna Tabla

Zlakusa – drugo najbolje selo u Srbiji

Oglasna Tabla

Za odeljenje neonatologije Opšte bolnice Užice od lokalnih bendova

Oglasna Tabla

Komunalna milicija će legitimisati bez uniforme, zaustavljati vozila i oduzimati ih

Oglasna Tabla

NP Tara dobitnik priznanja za najatraktivniju filmsku lokaciju

Oglasna Tabla