15.3 C
Uzice
септембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

ALBANCI HAKOVALI KREMNA

GRUPA koja se predstavlja kao „Kosovski hakeri“ blokirala je u sredu sajt Osnovne škole „Bogosav Janković“ u Kremnima kod Užica, ostavivši niz poruka na početnoj strani internet-prezentacije ove obrazovne ustanove. U selu podno Tare, poznatom po duhovitim ljudima i čuvenom proročanstvu, elektronski napad, a naročito sadržaj ostavljenog teksta, izazvao je uglavnom podsmeh jer „oni ne znaju da udaraju đe je najtvrđe“.

Pišu albanski hakeri, na sajtu seoske škole, stvari kakve samo internet dokonima može da ponudi, da su na napad „prinuđeni zbog provokacija srpske strane“ i zato podsećaju „da je sa Kosova proterano milion ljudi“, ističu takođe da se „protive ruskom naoružavanju Slovena koji žele da uđu na Kosovo…“

– Već smo na ovo navikli, iz nama nepoznatog razloga odabrali su već drugi put naš sajt. Pomalo je bizarno što su se u moru meta opredelili za jednu malu seosku školu – kaže Mirjana Radovanović, direktorka škole, podsećajući da se slična stvar dogodila i prošle godine.

Kremna su u užičkom kraju poznata kao „tvrd teren“, u sferi patriotskog i lokalpatriotskog duha. Tako je hakerski napad poslužio da se svi radi odbrane podsete na ovdašnja čuvena oružja, u slučaju da Albanci sa interneta, ne daj bože, siđu u Kremna…

– Imamo „kremanske kobre“ – direke u afektu izvaljene iz tarabe, tu su i „kraljevske kremanske kobre“ koje za razliku od običnih, na vrhu imaju dva zakrivljena zarđala eksera… Nadamo se samo da će nas čuvena albanska avijacija zaobići, ko bi se mogao izboriti sa njihovim „herojstvom“, kroz istoriju, toliko puta dokazanim… – smeju se Kremanci virtuelnim neprijateljima.

U KLUPAMA 150 ĐAKA

U OSNOVNOJ školi u Kremnima uči oko 150 đaka, a svoja izdvojena odeljenja ima u Mokroj Gori, Biosci i Keserovini.

Izvor: www.novosti.rs/N.Jankovic

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Težak život u opustelom selu

Oglasna Tabla

BRAVO! AK „Pora“ osvojila 10 medalja na prvenstvu Srbije!

Oglasna Tabla

Krstina Grujičić srebrna na Finalu kupa Srbije u bacanju kugle

Oglasna Tabla

U petak konačna odluka o prenosu vlasništva nad Aerodromom „Ponikve“ na Republiku

Oglasna Tabla

Povećanje plata i penzija

Oglasna Tabla

Znao sve, a dva dana ćutao o nasilju u školskom dvorištu!

Oglasna Tabla

Cena skače iz sata u sat: Nafta skuplja 20 odsto, planeta se trese, ekonomije klize ka recesiji

Oglasna Tabla

Okrivljeni za ubistvo Save Grobara izneli odbranu: Božović i Čekićević se svađali ko je ubica, optuživali jedan drugog!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 17. septembar

Oglasna Tabla