OГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

„Aktivna Srbija“ – redovnim vežbanjem do zdravlja

 

Na Kraljevom trgu na Zlatiboru u četvrtak 29. jula u 18 časova biće održan javni trening. Trening je prilagođen i pogodan za sve uzraste, pogodan i za osobe koje prvi put vežbaju.

Fizička aktivnost se odnosi na sve pokrete tela koje izvode naši mišići i tokom kojih se troši energija veća nego kad mirujemo. Čoveku je za zdravlje potreban minimum fizičke aktivnosti od 150 minuta nedeljno (60 minuta dnevno kod dece); šetnja, penjanje uz stepenice, okopavanje bašte, trčanje ili plivanje su primeri fizičkih aktivnosti.

Međutim, tokom prethodnih decenija, mnoge tradicionalne navike stanovništva razvijenih zemalja bitno su se izmenile. Ovaj brzi tempo razvoja za posledicu ima smanjenje nivoa fizičke aktivnosti stanovništva svih generacija što, uz loše navike u ishrani, čini začarani obrazac ponašanja koji povećava rizik za obolevanje od hroničnih bolesti.

Projekat Aktivnija Srbija je osmišljen kao masovni javni trening na kome sugrađani mogu besplatno da vežbaju. Svakog meseca javni trening se organizuje na glavnim trgovima širom Srbije. Stručni tim koji je sastavljen od doktora sportskih nauka, nutricionista i trenera sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, koji sa Ministarstvom omladine i sporta podržavaju sportsko edukativni projekat Aktivnija Srbija.

Može se primetiti po poseti u svim gradovima koje je obišao projekat Aktivnija Srbija, da je većina gradova Srbije ima interesovanje za manifestacije na kojima se sprovode fizičke vežbe.

Pored raznovrsnog sadržaja koje nudi ova divna planina, svake godine bogat kulturno zabavni program Turističke Organizacije Zlatibor krasi i naša manifestacija Aktivnija Srbija koja motiviše posetioce da budu zdraviji i aktivniji.

Sve učenike očekuju pokloni partnera projekta: Bivits, Jana Vitamin, Magnal, Volim dobro u ljudima, Dermalogist.

Prijavite se na: www.aktivnijasrbija.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Рундек и Екипа у Градском културном центру

Oglasna Tabla

Уређење простора у ГКЦ-у, од 15. августа богат програм за све генерације

Oglasna Tabla

Добродошли на 6. Меморијални концерт трубачких оркестара „Светозар Лазовић Гонго“

Oglasna Tabla

За три дана Сабора трубача, регистровано 866 саобраћајних прекршаја, 153 возача возило под дејством алкохола, 11 под дејством дроге

Oglasna Tabla

Слобода у победничком ритму: Ужичани бољи од Мачве (2:1)

Oglasna Tabla

Данас је Свети Пантелејмон, добро је започети посао или кренути на пут

Oglasna Tabla

Не излазите без кишобрана – на снази наранџасти метео-аларм

Oglasna Tabla

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla