2.1 C
Uzice
децембар 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

AKTIVNA PROMOCIJA ZLATIBORA

TO „Zlatibor“ nakon detaljne analize statističkih podataka itekako ima razloga za zadovoljstvo jer je u prvih osam meseci ove godine zabeležen porast broja gostiju za 10%. Presudni faktori koji su doveli do ovako dobrih rezultata, po rečima direktora Vladimira Živanovića su novi sadržaji kao i konstantna promocija Zlatibora u zemlji i inostranstvu.

S obzirom da je ova destinacija, zahvaljujući kvalitetnim smeštajnim kapacitetima i izuzetnim tehničko – organizacionim uslovima postala jedan od centara kongresnog turizma, usledio je period održavanja velikog broja kongresa, simpozijuma i seminara. Direktor TO „Zlatibor“ Vladimir Živanović kaže da je sada pravo vreme da se krene sa promocijom Zlatibora za zimsku turističku sezonu. Akcenat će kako kaže biti stavljen na promocije u zemljama regiona.

„Počinjemo već 21. septembra prezentacijom u Budimpešti, a imaćemo prezentaciju Srbije i u Mađarskoj. Odavno živanovićnismo bili na ovom tržištu. Pokušaćemo da na najbolji mogući način predstavimo sve sadržaje i kapacitete i upoznamo tamošnje turoperatore i novinare sa ponudom Zlatibora. Zatim ulazimo u period sajmova. Već nas početkom oktobra očekuje Sajam turizma u Novom Sadu. Potom se nadovezuju jedan za drugim sajamovi u Sarajevu, Kragujevcu i Banjaluci“, kaže Živanović.

Pored toga Zlatibor će paralelno biti promovisan u gradovima Srbije i zemalja u okruženju. Zakazani su nastupi u Podgorici, Budvi, Banjaluci, Tuzli, Sarajevu, Temišvaru i Skoplju. Govoreći o narednoj zimskoj turističkoj sezoni Živanović ističe da će fokus biti na ski centru Tornik, sportskim i ski sadržajima:

„Nastojaćemo da dodatno uredimo dečije skijalište Obudojevica koje se nalazi u samom centru. Nadamo se da će dodatni sadržaji poput Dino parka i Avantura parka prilagoditi svoju ponudu zimskoj turističkoj sezoni, odnosno otvoriti dodatne sadržaje, urediti klizališta, osposobiti infrastrukturu. Znamo da u Avantura parku ima dečija ski škola koja će takođe raditi i ove godine, tako da će fokus biti na zimskim sportovima. Pored toga posebna pažnja biće usmerena ka hotelskim sadržajima. Tu će biti aktuelni velnes i spa centri. Svakako će se bolje pozicionirati hoteli koji imaju ove dodatne sadržaje. Mi ćemo se potruditi da pripremimo bogat program na Kraljevom trgu, da zimsku turističku sezonu upotpunimo koncertima. Nadamo se da će biti dosta snega, da će Zlatibor biti dobro popunjen i da će vremenski uslovi dati dobru potporu zimskoj turističkoj sezoni“, dodaje direktor TO „Zlatibor“.

Do kraja ove godine biće stavljen u funkciju jedan deo Omladinskog kulturnog centra, a njegovo finalno otvaranje najavljeno je pred letnju turističku sezonu.

Izvor:Dragana Rosić, www.zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

„Grand Hotel Tornik“ Zlatibor – dobitnik nagrade „Turistički cvet“

Oglasna Tabla

Postignut dogovor Vlade i radnika Pošte

Oglasna Tabla

AUTO-PUTEM od Požege do granice sa BIH – Evo kuda će prolaziti nova saobraćajnica (MAPA)

Oglasna Tabla

Tribina o lečenju uznapredovalog raka dojke sutra u Užicu

Oglasna Tabla

Domaći film „AJVAR“ – Specijalna projekcija i gostovanje ekipe filma

Oglasna Tabla

„Nevidljivi ljudi“, predstava u Kulturnom centru

Oglasna Tabla

Oblačno, mestimično sa kišom i malo toplije

Oglasna Tabla

Udruženje za zaštitu ustavnosti traži ograničavanje rijalitija, rok 16. decembar

Oglasna Tabla

Stanisavljević: „Bezbednost đaka i prosvetnih radnika na prvom mestu prioriteta“

Oglasna Tabla