OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Akontna cena maline 170, kupine 100 dinara

Nakon sastanka Asocijacije malinara Srbije sa ministrom poljoprivrede, Branislavom Nedimovićem i njegovim pomoćnicima, dogovoreno je da se odmah oformi tim za kontrolu tržišta koji će pratiti uvoz i izvoz maline i sprečiti monopol.

Nakon što je konstatovano da je rod  ’’crvenog zlata’’  ove godine prepolovljen, razgovaralo se i o akontnoj ceni koja ne može biti ispod 170 dinara  (1,45 evra) za kilogram, dok kupina mora biti akontno plaćena 100 dinara.

-Do ove računice došli smo na osnovu detaljnog istraživanja cene koštanja, koja je oko 140 dinara, plus pdv, znači da i proizvođač i otkupljivač imaju minimalnu zaradu. Ponavljam, reč je o akontnoj ceni koja svakako mora ići gore, jer maline nema i to će usloviti cenu otkupa. U prilog proizvođačima ide i činjenica da malina koja je odolela vremenskim nepogodama ima odličan kvalitet.-rekao je Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacije malinara Srbije.

On je dodao da je na sastanku u Vladi dogovoreno da odmah nakon uređenja tržišta malina mora biti označena etiketom porekla, pa će na ovom voću stajati ’’100% proizvedeno u Srbiji’’.

-Moramo zaštiti našu malinu jer su 2017. godine otkupljivači prikazali da je ostalo preko 100 tona ’’crvenog zlata’’ koje nije izvezeno, a ustvari to nije bila naša već malina uvezena iz Bosne. –dodao je Radović.

Iz Asocijacije malinara Srbije apeluju na proizvođače da budu obazrivi pri dogovoru sa otkupljivačima jer  će ove godine tržište diktirati mnogo više cene od trenutno ponuđenih.

Izvor: infoliga.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Komšije Sloboda i Zlatibor u ABA 2 ligi

Oglasna Tabla

Probni završni ispiti počinju danas

Oglasna Tabla

Od danas testiranje na antitela na lični zahtev

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za ponedeljak – 1. jun

Oglasna Tabla

Crna Gora otvara granične prelaze

Oglasna Tabla

Migranti opljačkali vernice u crkvi u Beogradu: Upali na liturgiju, pa oteli torbice, ženi odneli celu penziju

Oglasna Tabla

Kolač sa bananama gotov za 10 minuta

Oglasna Tabla

Izmenjeno pravilo o 100 evra: ko može, a ko ne može da dobije novac

Oglasna Tabla

U Sevojnu krov nad glavom za 30 izbegličkih porodica

Oglasna Tabla