OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Akontna cena malina 1,83 evra

Hladnjača ‘’Stanić’’ iz Arilja izašla je sa akontnom cenom od 1,83 evra za kilogram malina što je po rečima predsednika Asocijacije malinara Srbije, Dobrivoja Radovića, ispunilo zahteve ovog udruženja.

-Mi smo u februaru imali niz razgovora u okviru Radne grupe, napravili smo realnu kalkulaciju na osnovu ponude i potražnje kada je reč o našem i svetskom tržištu i tražili smo da akontna cena bude 1,83 evra. Naravno, očekujemo da u skladu sa stanjem na tržištu cena bude i viša ali to je nešto što će odrediti tržište. –rekao je Radović.

On dodaje da je najveća hladnjača u ovom kraju, ‘’Stanić’’, oduvek bila reper kada je reč o otkupnoj ceni maline pa je bitno da i ostali otkupljivači usklade cenu sa njima.

-Ove godine poljoprivrednim proizvođačima se svašta događalo, zadesile su nas poplave još uvek saniramo štete, onda katastrofa sa koronom, svakodnevno smo u strahu da nam se neko ne zarazi. Imamo u malinjacima i po trideset ljudi. Dovoljno je da jedan pokupi virus i svi smo gotovi. Čuvamo se, nosimo zaštitne maske ali teško je baš. Zato bih želeo da zamolim sve ljude da sačuvamo zdrav razum u ovom izuzetno teškom vremenu. Moj apel a i stav Asocijacije je da se ujedinimo kako bismo prevazišli trenutnu krizu a nakon toga svako neka se bori za svoja prava.-rekao je Radović.

Po tvrdnjama malinara ove godine rod će zbog svih nedaća koje su ih zadesile, biti manji 30 odsto pa se nadaju da će taj gubitak nadoknaditi dobrom otkupnom cenom.

Izvor: infoliga.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vremenska prognoza za subotu – 8. avgust

Oglasna Tabla

Uhapšen još jedan učesnik užičkih protesta

Oglasna Tabla

19 novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19 sa teritorije Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

TAČNO PRE 60 GODINA: Na današnji dan, 7. avgusta 1960 godine otvorena je užička plaža

Oglasna Tabla

Guča 2020. bez Sabora: Kako Srbi pišu istoriju

Oglasna Tabla

Jedan od smešnijih srpskih izraza „Nadrljao kao Žuti“, potekao je iz veoma tužne priče o mladiću neupućenom u naše običaje

Oglasna Tabla

Od Užica 300.000 dinara za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji

Oglasna Tabla

Maline u čokoladi: Neodoljive domaće praline koje ćete obožavati (VIDEO)

Oglasna Tabla

Danas isplata 60 odsto minimalca za više od 235 hiljada preduzeća

Oglasna Tabla