ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗАНИМЉИВОСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ако сте овог лета одлучили да идете у Грчку на море – нова правила за електрична и возила на гас

Грчко Министарство поморства и политике острва усвојило је нови закон и трајектним компанијама упутило нова правила транспорта која неће обрадовати возаче који користе трајекте и бродове а путују електричним и хибридним аутомобилима или возилима на алтернативна горива као што су течни (ЛПГ) или природни гас (ЦНГ).

Како преносе грчки медији, према новим правилима електрични и хибридни аутомобили увек захтевају присуство пратиоца и не могу се укрцати на трајекте са батеријом напуњеном више од 40% свог капацитета док резервоари возила на алтернативна горива не смеју бити напуњени са више од 50% капацитета из безбедносних разлога.

Пуњење електричних возила од сада је забрањено на трајектима и бродовима такође из безбедносних разлога те постаје изазов за путнике због недовољних капацитета за пуњење на грчким острвима и лукама, што спречава допуну након вожње.

У грчком Министарству поморства наводе да су смернице формулисане на основу студије Европске агенције за поморску безбедност (ЕМСА) и међународног искуства, с обзиром на то да је питање транспорта возила која користе алтернативна горива поморским путем тек недавно привукло пажњу глобалне поморске заједнице због пар несрећа када је дошло до запаљења трајекта или брода.

Подсећају да су Европска агенција за поморску безбедност (ЕМСА) и Међународна унија поморских осигуравајућих друштава (ИУМИ) увеле строге прописе, услове и одредбе ради смањења ризика повезаних са поменутим возилима због забрињавајуће учесталости инцидената који их укључују током поморског транспорта широм света. Ти инциденти могу укључивати мање експлозије или паљење батерија.

Извор: ГЗС/Тањуг

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Последње скупштинско заседање у актуелном сазиву

Радови на реализацији пројеката града и ресорних министарстава

Исплата мајских пензија почеће 4. јуна.

Детаљи бруталног убиства у Сјеници: Ножем је убадала по глави и телу!

Гондола данас неће радити

Отказан концерт крагујевачког састава Ларска

У ужичком породилишту рођено пет дечака

И сунце и киша, температура до 26 степени

ГГ Слога: Свакодевно нас „бомбардују“ порукама колико је уложено у здравство Ужица