ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ako prekršite zabranu kretanja, evo šta vas čeka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će od srede, 18. marta, biti na snazi zabrana kretanja od osam sati uveče do pet sati ujutro.

Takođe, on je najavio da lica starija od 65 godina koja žive u urbanim sredinama neće smeti da napuštaju svoje domove od sutra od 10 sati ujutro. Ova mera odnosi se i na osobe starije od 70 godina koje žive u manjim, seoskim sredinama. Za penzionere će, kako je napomenuo, između 4.00 i 7.00 nedeljom ujutru, kada nema nikoga na ulici, pod posebnim pravilima otvoriti supermarkete.

Sa čim u praksi možete da se susretnete ukoliko prekršite zabranu kretanja?

– Koga policija zatekne na ulici posle 20 časova, a nema pisanu dozvolu, biće im napisana krivična prijava, biće sprovedeni na kućne adrese, a krivični postupci biće sprovedeni potom – rekao je ministar policije Nebojša Stefanović gostujući na Javnom servisu.

Ova zabrana kretanja ne odnosi se na lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, kao i na određene grupe poljoprivrednih proizvođača.

U saopštenju vlade navedeno je građani Srbije nemaju razloga za paniku, jer će svi biti u potpunosti zbrinuti i biće im obezbeđeno sve što im je potrebno za normalan život u novonastalim okolnostima.

„Sve usvojene mere u prethodnom periodu imaju za cilj isključivo očuvanje vašeg života i zdravlja, ali Vlada u ovoj borbi ne može pobediti sama već nam je neophodna saradnja sa svim građanima i njihova najveća moguća disciplina. Samo svi zajedno, ujedinjeni i solidarni, možemo izaći iz ove bitke kao pobednici i uvereni smo da će tako i biti“, ističe se u saopštenju.

Zabrana kretanja uvedena je kao jedna od mera u borbi protiv korona virusa u Srbiji.

Izvor:blic.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Борцима са подручја града Ужица додељене борачке легитимације

Казну за појас плаћаће сви у возилу ако само један није везан

Крилца из БАКИНЕ КУХИЊЕ: Познато јело на нови начин (ВИДЕО)

Изазови са друштвених мрежа – вапај за пажњом који позива родитеље на опрез

Поскупљује претплата за Јавни сервис

Aкустичнo музичкo крстaрeњe чeтврткoм у бaшти Грaдскoг културнoг цeнтрa

Прво еко кампинг излетиште на територији града Ужица отворено у Мокрој Гори

Ваљево, протест против рударења литијума

Гондола почиње са радом од 10 часова у уторак и среду