ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Акцијом “Зажмури да би ме разумео” обележен светски дан белог штапа

Поводом 15.октобра Светског дана белог штапа у Ужицу је организована шетња новом тактилном стазом на Градској плажи. У акцији Међуопштинске организације слепих и слабовидих Ужице под називом “Зажмури да би ме разумео”, учествовали су чланови Градског већа, представници градских удружења особа са инвалидитетом и ученици неколико ужичких средњих школа.

Слободан Грбић члан Градског већа за социјалну политику честитао је у име града Светски дан белог штапа члановима Међуопштинске органиације слепих Ужице, истакваши да је представницима града част и задовољство да могу да пруже подршку и на овај начин.

“Свесни смо да није могуће у свим деловима града, због конфигурације терена, обезбедити приступачност особама са инвалидитетом, али се трудимо да где год је то могуће учинимо. Доказ је и ова тактилна стаза на Градској плажи али и све оно што смо урадили у претходном периоду током реконструкције улица, тротоара, установа. Наредни корак је прилагођавање зграде Градске управе особама са оштећеним видом и као и увек у сардњи са удружењем, сигуран сам, доћи ћемо до најбољих решења.”

Драгана Дучић председница Међуопштинске организације слепих и слабовидих изразила је захалност граду, већницима, осталим удружењима и ученицима Медицинске, Економске и Уметничке школе који су се придружили акцији.

“Сваке године се трудимо да обележавање има посебан додир на наше грађанство и зато им данас поручујемо, зажмури да би ме разумео, бели штап је продужена рука слепог човека који само душом види”.

Она је истакла и да су чланови удружења посебно поносни на Плакету града Ужица коју су добили у години у којој обележавају 69. година постојања.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза за недељу – 10. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фонд ПИО најавио: Од 1. јануара нови услови за одлазак у пензију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики спољнотрговински плус српске пољопривреде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мистериозне појаве на небу изнад Панчева и Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА