Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Akcijom užičkog NURDOR-a „Zasadi život budi heroj“ prikupljeno blizu 100.000 dinara za mališane obolele od raka (FOTO+VIDEO)

Užice – U nedelju, 5. septembra 2021. godine u Velikom Parku, javnosti je predstavljena akcija Nacionalnog udruženja roditelja dece koja se leče od raka (NURDOR). Akciju pod nazivom „Zasadi život budi heroj“ predstavila je Milica Zlatić, volonter NURDOR-a od 2019. godine.

Učini dobro delo, zasadi svoju drvenu olovku

Više od 100 članica neformalne  grupe Užičanke su kupile olovke od NURDOR-a koje sadrže u sebi seme biljaka (nane, bosiljka ili lavande) i na taj način pružile podršku deci i njihovim roditeljima, kako bi ostavrili pravo na najbolje moguće lečenje i negu.

Milica Zlatić, volonter NURDOR-a

„Zahvalna sam na odličnom odzivu članica neformalne facebook grupe Užičanke koje su došle i preuzele poručene olovke. Takođe, želim da se zahvalim JP Veliki Park koji je odobrio lokaciju za realizaciju humanitarne akcije. U narednom periodu planovi su da akciju „Zasadi život – budi heroj“ predstavimo u osnovnim i srednjim školama u Zlatiborskom okrugu.“ – poručuje Milica Zlatić, volonter NURDOR-a.

 

U kratkom vremenskom periodu prikupljeno je blizu 100.000 dinara. Sva sredstva su namenjena dugoročno veoma važnom projektu – novoj Roditeljskoj kući u Beogradu, koja će obezbediti besplatan smeštaj i sveobuhvatnu psiho-socijalnu podršku deci i roditeljaima iz cele Srbije tokom lečenja na beogradskim pedijatrijskim hemato-onkološkim odeljenjima. U tom smislu, NURDOR Roditeljske kuće su projekti od nacionalnog značaja koji obezbeđuju stabilnu ikontinuiranu podršku svim porodicama kojima je ona potrebna. NURDOR su 2003. godine osnovali roditelji lečene dece, lekari i psiholozi i prijatelji iz cele Srbije sa ciljem da emotivno, praktično i materijalno pomognu novim porodicama koje tek počinju dugu i neizvesnu borbu za izlečenje svojih mališana.“ – poručuju iz NURDOR-a.

oglasnatabla.info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Субвенције за замену дизел возила и како до њих

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кошаркашка утакмица: КК Слобода – КК Слога

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове пројекције филмова у биоскопу Културног центра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење дистрофичара Златиборског округа Ужице расписало новинарски конкурс „Цвет једнакости“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа “Месец (дана) на селу”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вечита недоумица: Зашто се за жуту боју косе каже да је плава?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Наложено ХИТНО повлачење из продаје једне од најпопуларнијих формула за бебе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Комплет лепиња заузела прво место на листи „Тејст атласа“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Половина потрошача у Србији троши више од 3.000 динара месечно на дигиталне услуге

ОГЛАСНА ТАБЛА