21.2 C
Uzice
јул 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Akcijom uklanjanja kabastog otpada Užice se uključilo u Svetski dan čišćenja

U subotu, 15. septembra, obeležava se Svetski dan posvećen čišćenju otpada. Tim povodom, od danas, Užice i njegova javna preduzeća preduzeće niz aktivnosti na sprovođenju ove akcije čišćenja.  Pored poslova na uređenju i uklanjanju divljih deponija, ove godine fokus je na prikupljanju i odnošenju čvrstog kabastog otpada.

„Prema svom programu „Bioktoš“  uklanja kabasti otpad koji građani ostavljaju pored kontejnera. Ali sada, u periodu kada su u mnogim domaćinstvima obavljeni poslovi na uređenju prostora i gde sigurno postoji više robusnih stvari koje su nepotrebne, ovom akcijom ćemo omogućiti da se te odbačene stvari brže i efikasnije uklone sa ulica.“ – rekla je Dunja Đenić, član Gradskog veća za zaštitu životne sredine. „Zato pozivam sve građane da u ovih pet dana iskoriste priliku i izbace svoj kabasti otpad, odlože ga pored kontejnera ili na mestima u svojim mesnim zajednicama koje su za to namenjene. Štaviše, obezbedili smo i osam lokacija na kojima će biti postavljeni veliki koševi za odlaganje većih količina otpada, tako da se tu mogu ostavljati stari kreveti, ormari i sve druge velike, a nepotrebne stvari.“

Đenićeva je naglasila veliku pomoć i angažovanje gradskih preduzeća, posebno Bioktoša, koji su obezbedili potrebne uslove, opremu i ljudstvo, za sprovođenje akcije. A u akciju se uključilo i udruženje RAZVOJ UE koje će sa svojim volonterima pristupiti čišćenju Spomen parka na Dovarju.

Veliki koševi biće postavljeni na Aleksića mostu, na Senjaku i u Krčagovu, na Pori, u Omladinskoj ulici u blizini Stadiona, zatim u Petra Ćelovića, preko puta MUP-a, na Carinskom mostu i na Trgu Svetog Save.

Izvor:uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U vreme regate broj gostiju se množi sa pet: Među posetiocima Kinezi i Arapi

Oglasna Tabla

Radovi na rekonstrukciji putnog pravca za Sinjevac

Oglasna Tabla

Jedite borovnice i usporite starenje

Oglasna Tabla