ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Акција уређења шумске површине на Главици (видео)

У непосредној близини Основне школе „Димитрије Туцовић“ и Средње школе у Чајетини, на локацији Главица где су у току радови на изградњи спортских терена, КЈП „Златибор“ Чајетина организовало је акцију чишћења шумске површине.

Радови на изградњи спортских терена на Главици увелико трају. Данас је организована акција уређења шумске површине и ова локација ће у будућности представљати уређен парк у ком ће деца моћи несметано да се играју и ван игралишта. Осим радника зеленила КЈП „Златибор“ Чајетина акцији су се прикључили и радници из управе предузећа као и ученици основне и средње школе из Чајетине.

„Радови теку планираном динамиком. Претходних дана урађено је асфалтирање застора за постављање мултифункционалне подлоге за терене за одбојку, кошарку и атлетску стазу. Данас се ради припрема фудбалског терена за постављање вештачке траве који би требао да буде завршен ове недеље. У активности уређења укључена је и наша служба јавне расвете. Стубови за ноћно осветљење и расвету су постављени а у плану је и постављање видео надзора у циљу безбедног боравка деце на овим теренима“, каже Драгана Росић, ПР менаџер КЈП „Златибор“ Чајетина.  

У циљу што ранијег завршетка спортских терена и њиховог стављања у функцију, учешће у данашњој акцији узели су и ученици средње Угоститељско туристичке школе из Чајетине. 

„Са задовољством смо пристали да учествујемо у овој акцији чишћења Главице јер ћемо имати леп и уређен простор и за часове физичког, слободно време и дружење. Тешко је сређивање, има пуно блата али има нас доста па ћемо постићи све“, рекла је  Мирјана Станић, ученица Угоститељско – туристичке школе из Чајетине.

На шумској површини, која се данас уређивала, планирана је изградња пешачке стазе ширине 2,2 метра која обилази целу Главицу. Дуж стазе, биће постављен парковски мобилијар, клупе и канте, а на једном делу стазе и летњиковац за одмор. У наредном периоду планирано је постављање рекреативних справа у шуми, како би се рекреативци могли бавити неким спортским активностима. Разматра се идеја о инсталирању зип лајна и авантура парка. Целокупну инвестицију финансира Општина Чајетина, а извођач радова је КЈП „Златибор“ Чајетина.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Савети неуролога – које симптоме не смете да игноришете у врелим данима

Летња школа роботике

Бесплатни превентивни прегледи у ОБ Ужице

Још један паклени дан – назире ли се крај овом низу како бисмо лакше дисали

Објављене нове цене горива

СРЦЕ Ужице: Власт не може да објасни разлику од 2075 бирача више на локалним изборима

Данас је Петровдан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Црвено упозорење – врели дани и тропске ноћи све до 20. јула, данас до 40 степени

Данас још топлије, црвени метео-аларм у целој Србији