ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Акција школе „Миливоје Боровић“ и КЈП „Златибор“ Чајетина (видео)

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Данас је у Мачкату настављена сарадња ОШ „Миливоје Боровић“ и КЈП „Златибор“ Чајетина акцијом чишћења која је планирана у оквиру обележавања Дана планете Земље. Деца су главни савезници у борби за бољу и очуванију животну средину и, како кажу представници овог јавног предузећа, рачунају на њих .

ОШ „Миливоје Боровић“ из Мачката увек је настојала да код својих ученика развије јак осећај за очување природе,а и сама школа се пре неколико година прикључила Еко школама у Србији. Уз подршку оштине Чајетина и сарадњу са КЈП „Златибор“ Чајетина, школа спроводи низ активности везаних за едукацију деце о примарној селекцији отпада и другим начинима очувања чисте средине.

„ Колико год се трудили, кажемо да та животна средина нам је јако битна и не можемо рећи да је све идеално. Неких помака има и позитивних примера, али још увек морамо радити и бити упорни у тим акцијама. Најбитније нам је пробудити ту еколошку свест код ученика и да сами стигну до тог да не бацамо смеће, да не дођемо у ситуацију уопште да га купимо,“ каже Милица Шукиловић, наставница биологије.

На Дан планете Земље временски услови нису били повољни за одржавање ове акције, али су из КЈП „Златибор“ увек спремни дасе одазову активностима које су везане за најмлађе и које могу допринети буђењу њихове еколошке свести.

„Данас су овде и запослени из КЈП „Златибор“ који ће пружити логистичку подршку овој акцији. Обезбеђени су џакови и рукавице, ту је и неколико радника из Службе зеленила , али и лице за безбедност које ће деци поделити прслуке како би акција протекла у најбољем могућем реду. Напоменула бих да нам је циљ да , првенствено код деце, али и код одраслих, развијемо екоактивизам, да повећамо свест код људи о важности очувања животне средине. Јер, многе ствари причамо у теорији, али када видимо у пракси каква је ситуација , онда постајемо свесни проблема“, истакла је Драгана Росић из КЈП „Златибор“.

Данас су на акцији били присутни представници ученика свих одељења од првог до осмог разреда школе и њихова Еко патрола.

„Одржавамо свакодневно акције, а састајемо се сваког петка као Еко патрола. Деца имају доста знања зато што свакодневно причамо о томе и то је најактуелнија тема зато што покушавамо да развијемо свест код свих да не бацамо смеће, да очувамо планету Земљу“, рекла је Валентина Секулић, 8.разред координатор Еко патроле.

Едукације деце школског узраста од стране КЈП „Златибор“ Чајетина о примарној селекцији отпада и рециклажи наставиће се и у наредном периоду у свим школама чајетинске општине, а како кажу представници овог предузећа, управо деца су њихови главни савезници у борби за бољу и очуванију животну средину и рачунају на њих.

Мирјана Ранковић Луковић

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворена изложба “Пoтeнциjaли и изaзoви жeнa у рурaлнoм рaзвojу”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 2. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Римско гробље насред ливаде код Пожеге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас почиње исплата 10.000 динара корисницима права на социјалну заштиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду се представља туристичка понуда Златибора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саоштење за јавност ГрО Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се обележава Светски дан борбе против ХИВ/АИДС

ОГЛАСНА ТАБЛА