6.2 C
Uzice
март 22, 2019
BAJINOBAŠTANSKE VESTI FOTO RAZGLEDNICA Uncategorized

AKCIJA „SIGNAL“: UHAPŠEN PREDSEDNIK OPŠTINE BAJINA BAŠTA, RADOMIR FILIPOVIĆ

Tokom policijske akcije „Signal“, koja je jutros sprovedena u 19 gradova u Srbiji, uhapšene su 74 osobe. Aktuelni predsednik Opštine Bajina Bašta Radomir Filipović, kao i zamenik gradonačelnika Bojnika Ivan Stojanović uhapšeni su u akciji „Signal“ – saznaju „Novosti“. Lisice su stavljene i Bobanu Džuniću, bivšem predsedniku niške Opštine Palilula, kao i bivšem predsedniku južnobanatske opštine Plandište Zoranu Vorkapiću.

SPISAK SVIH UHAPŠENIH NOŽETE POGLEDATI OVDE

Tokom policijske akcije „Signal“, koja je jutros sprovedena u 19 gradova u Srbiji, uhapšene su 74 osobe zbog sumnje da su budžet Srbije, Vojvodine, više lokalnih samouprava i druge privredne subjekte oštetili za oko dve milijarde dinara, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Kako je rekao, podnete su i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 46 ljudi, a za tri osobe se intenzivno traga.

Oni se sumnjiče da su u prethodnom periodu izvršili više različitih krivičnih dela, između ostalog, pranje novca, poreska utaja, prevare, zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita, kao i falsifikovanje novca, rekao je Stefanović, a navedeno je u saopštenju MUP-a.

Ministar je dodao da su uhapšena dva sadašnja i dva bivša predsednika opštine, zatim 14 bivših i sadašnjih direktora državnih i privatnih preduzeća, a podnete su i krivične prijave protiv više funkcionera lokalnih samouprava.

Stefanović je naznačio da je policijskom akcijom „Signal“, koju je MUP sproveo u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, poreskom policijom i BIA, zadat snažan udarac finansijskom kriminalu i korupciji, posebno kada je reč o zloupotrebama u državnim organima.

Osumnjičeni su budžet Srbije, Vojvodine i budžete više lokalnih samouprava i druge privredne subjekte oštetili za oko dve milijarde dinara, pojasnio je Stefanović.

„Država šalje jasan signal da nema zaštićenih i povlašćenih i da nikoga neće zaštiti niti partijska pripadnost, niti politički položaj, niti materijalni status. MUP će nastaviti odlučan obračun sa korupcijom“, zaključio je Stefanović.

Izvor:novosti.rs
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Lovac deci u vrtić doneo prepariranog vuka, a onda su krenuli napadi na društvenim mrežama (VIDEO)

Oglasna Tabla

Prijavite se na obuku „Wine Service“ 15. aprila u Užicu

Oglasna Tabla

KRAĐA U UŽICU: Mladići opljačkali vrtić

Oglasna Tabla