4.6 C
Uzice
новембар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Akcija prikupljanja otpada na Tić polju

Zeleni savet opštine Čajetina u saradnji sa ekološkom sekcijom organizovao je akciju prikupljanja otpada na potezu Tić polja. Akcija je podržana i od strane KJP Zlatibor koje je pružilo logističku podršku u vidu džakova, rukavica i daljeg otpremanja otpada.

Zeleni savet opštine Čajetina je akciju čišćenja otpada na Tić polju planirao za 5. jun čime bi obeležili Dan zaštite životne sredine, ali zbog vremenskih uslova i obaveza svih učesnika ona nije realizovana. Danas je u saradnji sa ekološkom sekcijom Zlatibora i Čajetine i uz veliku podršku KJP Zlatibor, čišćenje sprovedeno u delo. U akciji prikupljanja otpada učestvovali su učenici viših razreda škole „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine i Zlatibora.

„Deca su sa svojim predavačima iz ekološke sekcije iz viših razreda iz Čajetine i Zlatiobra, došli da zajedno sa Zelenim savetom izvrše čišćenje ovog poteza da bi našim i turistima i građanima bilo čistije. Mi šaljemo jednu veliku poruku sugrađanima i turistima. Veliku zahvalnost moram da dam ekološkoj sekciji i profesorci Zorici Milosavljević što nam uvek pomognu a naravno neizostavna pomoć je KJP Zlatibor koje se uvek odazove na naše akcije i pruži logističku podršku u smislu pomoći džakova, rukavica i naravno ovaj otpad koji se prikupi da odvezu na mesto gde je to predviđeno“, kaže Danka Nikolić, predsednica Zelenog saveta.

Jedna u nizu akcija koje Zeleni savet uspešno sprovodi jeste i „Čep za hendikep“. Ova akcija se odvija u vidu sakupljanja čepova koji se odlažu u prostorijama Turističke organizacije Zlatibor. U ovoj akciji učestvuju sve institucije čajetinske opštine . U prethodnom periodu sakupljeno je 700 kilograma čepova, a zamisao za ubuduće jeste obuka stanovništva, kako bi imali u vidu da se osim čepova mogu prikupljati i drugi predmeti od plastike.

„Želim da apelujem na naše stanovništvo da ide zimska sezona i da užareni pepeo nikako ne bacaju u kontejnere kako se ne bi palili jer je sada većina kontejnera od plastike koji se tope i time se nanosi velika šteta KJP Zlatibor a svakako i da upozorim da su velike kazne, i svako ko izvrši prekršaj biće kažnjen od strane komunalne inspekcije“, dodaje predsednica Zelenog saveta.

Na prethodno održanoj sednici Zelenog saveta razmatran je Plan rada saveta za zaštitu životne sredine i plan budžeta za narednu godinu koji će biti prosleđen skupštini na usvajanje, kao i aktivnosti u kojima će se učestvovati.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičkom paraolimpijcu Milošu Zariću izgorela kuća u selu

Oglasna Tabla

U Kosjeriću zaplenjeno preko 20 kilograma kanabisa

Oglasna Tabla

Blago iz Zapadne Srbije: Rzavska voda poteći će na česme Beograđana

Oglasna Tabla

Javni poziv za dodelu dečijih auto sedišta

Oglasna Tabla

Petar Mićunović, autor trilogije “Umiru bogovi”- Intervju

Oglasna Tabla

TheRealChallenge: kampanja o deci koju sprovode deca

Oglasna Tabla

9 najlepše ukrašenih slavskih kolača: Saznajte koja je simbolika ukrasa na slavskom kolaču

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art (21. do 27. novembra)

Oglasna Tabla

Ovo je pećina u kojoj su živeli zmajevi: Čuvali izvor na kom su se lečile žene

Oglasna Tabla