OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Akcija prikupljanja otpada na Tić polju

Zeleni savet opštine Čajetina u saradnji sa ekološkom sekcijom organizovao je akciju prikupljanja otpada na potezu Tić polja. Akcija je podržana i od strane KJP Zlatibor koje je pružilo logističku podršku u vidu džakova, rukavica i daljeg otpremanja otpada.

Zeleni savet opštine Čajetina je akciju čišćenja otpada na Tić polju planirao za 5. jun čime bi obeležili Dan zaštite životne sredine, ali zbog vremenskih uslova i obaveza svih učesnika ona nije realizovana. Danas je u saradnji sa ekološkom sekcijom Zlatibora i Čajetine i uz veliku podršku KJP Zlatibor, čišćenje sprovedeno u delo. U akciji prikupljanja otpada učestvovali su učenici viših razreda škole „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine i Zlatibora.

„Deca su sa svojim predavačima iz ekološke sekcije iz viših razreda iz Čajetine i Zlatiobra, došli da zajedno sa Zelenim savetom izvrše čišćenje ovog poteza da bi našim i turistima i građanima bilo čistije. Mi šaljemo jednu veliku poruku sugrađanima i turistima. Veliku zahvalnost moram da dam ekološkoj sekciji i profesorci Zorici Milosavljević što nam uvek pomognu a naravno neizostavna pomoć je KJP Zlatibor koje se uvek odazove na naše akcije i pruži logističku podršku u smislu pomoći džakova, rukavica i naravno ovaj otpad koji se prikupi da odvezu na mesto gde je to predviđeno“, kaže Danka Nikolić, predsednica Zelenog saveta.

Jedna u nizu akcija koje Zeleni savet uspešno sprovodi jeste i „Čep za hendikep“. Ova akcija se odvija u vidu sakupljanja čepova koji se odlažu u prostorijama Turističke organizacije Zlatibor. U ovoj akciji učestvuju sve institucije čajetinske opštine . U prethodnom periodu sakupljeno je 700 kilograma čepova, a zamisao za ubuduće jeste obuka stanovništva, kako bi imali u vidu da se osim čepova mogu prikupljati i drugi predmeti od plastike.

„Želim da apelujem na naše stanovništvo da ide zimska sezona i da užareni pepeo nikako ne bacaju u kontejnere kako se ne bi palili jer je sada većina kontejnera od plastike koji se tope i time se nanosi velika šteta KJP Zlatibor a svakako i da upozorim da su velike kazne, i svako ko izvrši prekršaj biće kažnjen od strane komunalne inspekcije“, dodaje predsednica Zelenog saveta.

Na prethodno održanoj sednici Zelenog saveta razmatran je Plan rada saveta za zaštitu životne sredine i plan budžeta za narednu godinu koji će biti prosleđen skupštini na usvajanje, kao i aktivnosti u kojima će se učestvovati.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Posne kikiriki bombice

Oglasna Tabla

10 novih slučajeva COVID-19 u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Automobil sleteo s puta u Zlatarsko jezero, poginuo zdravstveni radnik

Oglasna Tabla

Novinar i voditelj Nemanja Kovačević ovogodišnji je dobitnik nagrade „Zlatna značka“ – Kulturno prosvetne zajednice Srbije

Oglasna Tabla

Grčka zatvara granice za državljane Srbije

Oglasna Tabla

Na Kokinom Brodu auto sleteo u jezero, spasilačke ekipe tragaju za osobama

Oglasna Tabla

U maju bez posla ostalo 10.000 ljudi

Oglasna Tabla

Đake u Srbiji čeka školska godina neviđena do sada – kakve će biti posledice

Oglasna Tabla

Obaveštenje o Odluci Komisije za sprovođenje nagradnog Konkursa za izbor najlepšeg dvorišta na teritoriji Grada Užica za 2020. godinu

Oglasna Tabla