OГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Akcija prikupljanja otpada na Tić polju

Zeleni savet opštine Čajetina u saradnji sa ekološkom sekcijom organizovao je akciju prikupljanja otpada na potezu Tić polja. Akcija je podržana i od strane KJP Zlatibor koje je pružilo logističku podršku u vidu džakova, rukavica i daljeg otpremanja otpada.

Zeleni savet opštine Čajetina je akciju čišćenja otpada na Tić polju planirao za 5. jun čime bi obeležili Dan zaštite životne sredine, ali zbog vremenskih uslova i obaveza svih učesnika ona nije realizovana. Danas je u saradnji sa ekološkom sekcijom Zlatibora i Čajetine i uz veliku podršku KJP Zlatibor, čišćenje sprovedeno u delo. U akciji prikupljanja otpada učestvovali su učenici viših razreda škole „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine i Zlatibora.

„Deca su sa svojim predavačima iz ekološke sekcije iz viših razreda iz Čajetine i Zlatiobra, došli da zajedno sa Zelenim savetom izvrše čišćenje ovog poteza da bi našim i turistima i građanima bilo čistije. Mi šaljemo jednu veliku poruku sugrađanima i turistima. Veliku zahvalnost moram da dam ekološkoj sekciji i profesorci Zorici Milosavljević što nam uvek pomognu a naravno neizostavna pomoć je KJP Zlatibor koje se uvek odazove na naše akcije i pruži logističku podršku u smislu pomoći džakova, rukavica i naravno ovaj otpad koji se prikupi da odvezu na mesto gde je to predviđeno“, kaže Danka Nikolić, predsednica Zelenog saveta.

Jedna u nizu akcija koje Zeleni savet uspešno sprovodi jeste i „Čep za hendikep“. Ova akcija se odvija u vidu sakupljanja čepova koji se odlažu u prostorijama Turističke organizacije Zlatibor. U ovoj akciji učestvuju sve institucije čajetinske opštine . U prethodnom periodu sakupljeno je 700 kilograma čepova, a zamisao za ubuduće jeste obuka stanovništva, kako bi imali u vidu da se osim čepova mogu prikupljati i drugi predmeti od plastike.

„Želim da apelujem na naše stanovništvo da ide zimska sezona i da užareni pepeo nikako ne bacaju u kontejnere kako se ne bi palili jer je sada većina kontejnera od plastike koji se tope i time se nanosi velika šteta KJP Zlatibor a svakako i da upozorim da su velike kazne, i svako ko izvrši prekršaj biće kažnjen od strane komunalne inspekcije“, dodaje predsednica Zelenog saveta.

Na prethodno održanoj sednici Zelenog saveta razmatran je Plan rada saveta za zaštitu životne sredine i plan budžeta za narednu godinu koji će biti prosleđen skupštini na usvajanje, kao i aktivnosti u kojima će se učestvovati.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Затворска казна за алкохолног рекордера: Возио са 5,49 промила алкохола у крви, у ауту било троје деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржане радионице „Злакуско лончарство“ у Музеју „Старо село“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одбојка: Златибор почео припреме, Тијана Малешевић са млађим категоријама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Министарство унутрашњих послова: Апел грађанима да не спаљују траву и ниско растиње на отвореном простору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас сунчано и веома топло, до 37 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПИО фонд остао без великог броја пензионера

ОГЛАСНА ТАБЛА

Миленка из Нове Вароши још увек нема, нестао пре 20 дана породица трага за њим

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тиодоровић: Разматрамо одлагање школске године и опцију да се одељења са 30 ученика деле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Буктиња прогутала Фиат Пунто: Запалило се возило испред зграде у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА