9.7 C
Uzice
октобар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Akcija Ministarstva omladine i sporta „Oprema za 100 fiskulturnih sala“ krenula iz Sevojna

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić boravio je danas u Sevojnu gde je donirajući opremu za fiskulturnu salu otpočeo akciju „Oprema za 100 fiskulturnih sala“, koju je pokrenulo Ministarstvo u saradnji sa Savezom za školski sport.

“Želimo da ojačamo školski i rekreativni sport. U školama će biti obnovljeni sportski rekviziti,  zamenjene košarkaške table, obruči i mrežice na koševima, kao i golovi za rukomet i fudbal i mreže za odbojku. To će biti urađeno u svih 100 škola u Srbiji koje su obuhvaćene ovom akcijom”, rekao je Udovičić.

Ministar Udovičić je najavio i drugu akciju Ministarstva „Sport u školi“ koja će isto tako biti realizovana u OŠ „Aleksa Dejović“ u Sevojnu, a koja će omogućiti mališanima da se besplatno bave sportom kroz dva dodatna časa.

„Želimo da sport postane način života, vaspitanja i budućnosti mladih”, naglasio je Udovičić.

Udovičić je najavio i da će se uz pomoć Ministarstva i međunarodnih fondova u Sevojnu raditi trim staza i igralište za decu, a u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Kancelarije za javna ulaganja i Grada Užica, Sevojno će početkom naredne godine dobiti novu sportsku salu vrednu 73 miliona dinara.

Ministar Vanja Udovičić u poseti mališanima OŠ „Aleksa Dejović“ u Sevojnu

“Želja nam je da ojačamo sportsku infrastrukturu i motivišemo sve građane da se bave sportom i da on bude dostupan svima”, rekao je Udovičić i istakao da je zahvaljujući ulaganjima u sport Srbija u poslednje četiri godine osvojila 136 medalja na međunarodnim takmičenjima, dok je taj broj od 2000. do 2014. godine iznosio 119 medalja.

Užice-Oglasna Tabla/uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Novi Tesla: Mladi naučnik dobio 107 nagrada i priznanja, među njima i zlatna medalja na Olimpijadi iz oblasti zaštite životne sredine

Oglasna Tabla

Blagoja napala mečka kod Ivanjice, a onda mu je KRAVA spasila život na neverovatan način! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sedam medalja za karatiste Užica

Oglasna Tabla

Medicinskim sestrama najviše: Evo kolike će biti plate u javnom sektoru posle povećanja

Oglasna Tabla

Ljubivoje Ršumović: U selu se rađaju ljudi, a u gradovima – kućni ljubimci

Oglasna Tabla

Negovanje zbratimljenih škola iz Slovenije i Čajetine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan jabuke: U Srbiji svaka peta „Ajdared“

Oglasna Tabla

Derbi u Užicu opravadao očekivanja pred 1500 gledalaca (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је Срђевдан

Oglasna Tabla