Огласна табла
БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Акција извлачења страдалог трајала око 14 сати: „Водило се рачуна о сваком потезу“

Спасиоци НП Тара и ватрогасци Бајине Баште и Ужица спустили су тело Владимира М. (50) из Београда, сценског реквизитера у филму „Олуја“.

Он је пао у четвртак пре подне са литице која се налази недалеко од познатог видиковца Бањска стена. Спасиоци су успели да дођу до њега низ литицу 300 метара, а затим су кренули спуштање тела даље низ литицу, још око 800 метара ка путу низ Дервенту, обилазницом око језера Перућац.

– Цела акција је трајала око 14 сати, од момента монитрања опреме до спуштања тела. Било је ужичких пет ватрогасаца који су обучени за спашавање из рушевина и три ватрогасца из Бајине Баште уз помоћ људи из ренџерске службе НП „Тара“ – каже извор близак тиму спасиоца.

Спуштење низ саму литицу је било јако ризично. Прво су морали конопци да се монтирају и да се води рачуна о сваком потезу.

– Терен је јако ризичан. Испод сипа, камење које се одрања, дрвеће … Све то звучи страшно док се прича, а камоли да се спушта низ литицу – каже извор.

Владимир Миливојев се одмарао после снимање сцене испод дрвета на самој литици. Према једној верзији, када је пошао да устане оклизнуо се и пао у амбис. Са њим су била још три каскадера из филма, који су пошли за њим да га спашавају, али је убрзо једном позлило и вратили су се натраг. У том су дошли ренџери и спасиоци из НП „Тара“, као и ватрогасци из Бајине Баште и Ужице.

Извор: Курир

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Представљање активности спроведених у циљу ревизије Плана квалитета ваздуха

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због поплава евакуисане 24 особе, укључујући деветоро деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најјефтиније дестинације за летовање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Како превремено пензионисани до веће пензије

ОГЛАСНА ТАБЛА

У суботу 5. Косидба у Кривој Реци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Презентација концепта паментих градова (smart sity) на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатни офталмолошки прегледи на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас без струје у следећим улицама:

ОГЛАСНА ТАБЛА

Град се укључио у акцију „Ужице за Луку“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА