ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ

Акција извлачења страдалог трајала око 14 сати: „Водило се рачуна о сваком потезу“

Спасиоци НП Тара и ватрогасци Бајине Баште и Ужица спустили су тело Владимира М. (50) из Београда, сценског реквизитера у филму „Олуја“.

Он је пао у четвртак пре подне са литице која се налази недалеко од познатог видиковца Бањска стена. Спасиоци су успели да дођу до њега низ литицу 300 метара, а затим су кренули спуштање тела даље низ литицу, још око 800 метара ка путу низ Дервенту, обилазницом око језера Перућац.

– Цела акција је трајала око 14 сати, од момента монитрања опреме до спуштања тела. Било је ужичких пет ватрогасаца који су обучени за спашавање из рушевина и три ватрогасца из Бајине Баште уз помоћ људи из ренџерске службе НП „Тара“ – каже извор близак тиму спасиоца.

Спуштење низ саму литицу је било јако ризично. Прво су морали конопци да се монтирају и да се води рачуна о сваком потезу.

– Терен је јако ризичан. Испод сипа, камење које се одрања, дрвеће … Све то звучи страшно док се прича, а камоли да се спушта низ литицу – каже извор.

Владимир Миливојев се одмарао после снимање сцене испод дрвета на самој литици. Према једној верзији, када је пошао да устане оклизнуо се и пао у амбис. Са њим су била још три каскадера из филма, који су пошли за њим да га спашавају, али је убрзо једном позлило и вратили су се натраг. У том су дошли ренџери и спасиоци из НП „Тара“, као и ватрогасци из Бајине Баште и Ужице.

Извор: Курир

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Временска прогноза за 23. јун 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива

Данас исплата редовне и привремене новчане накнаде за мај