16.6 C
Uzice
октобар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

AKADEMIJA „RUSIJI S LJUBAVLJU“

CECA GIF (2)

U sredu, 5. aprila, u Narodnoj biblioteci Užice, održana je akademija „Rusiji s ljubavlju“ povodom istoimenog literarnog konkursa, koji je raspisao Srpsko-ruski klub iz Užica za učenike užičkih škola. Akademiju je organizovao Savet za kulturu Srpsko-ruskog kluba, odnosno predsednica tog Saveta Milena Čantrak, koja je i inicirala održavanje ovog literarnog konkursa. Gostima i nagrađenima je poželela dobrodošlicu Dijana Gagić, a predsednik Srpsko-ruskog kluba Nemanja Spalović je pozdravio sve prisutne u ime nše organizacije i čestitao svima nagrađenima u nadi i želji da će sledeće godine odziv biti još veći, s obzirom da Srpsko-ruski klub planira da ovaj literarni konkurs postane tradicionalan. Milena Čantrak je rekla nešto više o literarnom konkursu i zadatim temama. Autori mogu pisati u poetskoj i/ili proznoj formi; i to na slobodnu temu, i/ili jednu od ponuđenih: 1. “Pričam vam o Rusiji“, 2. “Slovenska majka“, 3.“Srbija i Rusija: vekovno bratstvo“, 4.“Velikani ruskog pera“.

IMG_0833-Large-1024x683
Na akademiji nagrađeni su najbolji radovi iz poezije i proze, a na zadate teme. Za nadareno stvaralaštvo u vidu poezije i proze nagrade su dobile i učenice  OŠ „Miodrag Milovanović Lune“, iz Lunovog Sela kod Užica i to: Milici Petković Prvu nagradu, Tamari Tošić Drugu nagradu, Nevena Matić Treću nagradu i Jovana Marković Specijalnu nagradu za rad napisan na ruskom jeziku, dok je nastavnica Rujka Mrdak dobila Zahvalnicu Srpsko-ruskog kluba za trud i pomoć svojim đacima, u učešću na našem konkursu.

IMG_0790-Large

U kategorijiji srednjih škola Prvu nagradu su dobili Marija Lučić, učenica Medicinske škole Užice i Vladimir Jokić, učenik Tehničke škole Užice. Drugu nagradu dobila je Andrea Ilić, učenica Medicinske škole Užice, a Treću nagradu Vanja Jovičić učenica Ekonomske škole Užice. Medicinska škola, kao škola sa najviše poslatih radova dobila je Zahvalnicu koju je uručio predsednik Srpsko-ruskog kluba direktorki te škole, godpođi Bogdanki Đorđević. Zahvalnicu je dobila  i profesorka Gordana Rogić za trud i zalaganje u radu sa učenicima na literarnom konkursu “Rusiji s ljubavlju“. Za svoj grupni rad na literarnom konkursu „Rusiji s ljubavlju“ Specijalnu nagradu dobilo je odeljenje  I SBO Ekonomske škole Užice.

IMG_0841-Large-1024x683

Za svoj grupni rad na literarnom konkursu „Rusiji s ljubavlju“ Specijalnu nagradu dobilo je odeljenje  I SBO Ekonomske škole Užice. U programu je učestvovala Nađa Đoković koja je, svojim veličanstvenim glasom, otpevala ruske pesme „Kaćuša“, „Podmoskovske večeri“ i „Rodna Srbijo“. Zahavaljujemo se svima učesnicima što  su učestvovali na literaranom konkursu „Rusiji s ljubavlju“, i kroz pisanu reč izrazili svoju ljubav prama bratskoj Rusiji, a nagrađenima čestitamo na osvojenim nagradamo!

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sloboda sa gimnazijalcima u revijalnom meču

Oglasna Tabla

Od 1.730 škola Osnovna škola “Stari grad” iz Užica pobedila u akciju “2000 lopti za buduće asove”

Oglasna Tabla

Jesenje promocije Zlatibora

Oglasna Tabla

Najjači prirodni lek: Popravlja pamćenje, topi masnoće, poboljšava vid i sluh

Oglasna Tabla

Krenuo iz Užica za Beograd, javio se sa stanice, a kada su ga sledeći put pozvali na mobilni pretrnuli su od straha!

Oglasna Tabla

Bibliotekarke OŠ „Dušan Jerković“ predstavljaju Srbiju na Svetskom kongresu školskih bibliotekara

Oglasna Tabla

Kineskim turistima zapadna Srbija idealna za odmor

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Mačak u čizmama“

Oglasna Tabla

Etno samit „TradicijaNova“ u Užicu od 22. do 27. oktobra – Po prvi put van Beograda

Oglasna Tabla