6.3 C
Uzice
децембар 7, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

AKADEMIJA „RUSIJI S LJUBAVLJU“

CECA GIF (2)

U sredu, 5. aprila, u Narodnoj biblioteci Užice, održana je akademija „Rusiji s ljubavlju“ povodom istoimenog literarnog konkursa, koji je raspisao Srpsko-ruski klub iz Užica za učenike užičkih škola. Akademiju je organizovao Savet za kulturu Srpsko-ruskog kluba, odnosno predsednica tog Saveta Milena Čantrak, koja je i inicirala održavanje ovog literarnog konkursa. Gostima i nagrađenima je poželela dobrodošlicu Dijana Gagić, a predsednik Srpsko-ruskog kluba Nemanja Spalović je pozdravio sve prisutne u ime nše organizacije i čestitao svima nagrađenima u nadi i želji da će sledeće godine odziv biti još veći, s obzirom da Srpsko-ruski klub planira da ovaj literarni konkurs postane tradicionalan. Milena Čantrak je rekla nešto više o literarnom konkursu i zadatim temama. Autori mogu pisati u poetskoj i/ili proznoj formi; i to na slobodnu temu, i/ili jednu od ponuđenih: 1. “Pričam vam o Rusiji“, 2. “Slovenska majka“, 3.“Srbija i Rusija: vekovno bratstvo“, 4.“Velikani ruskog pera“.

IMG_0833-Large-1024x683
Na akademiji nagrađeni su najbolji radovi iz poezije i proze, a na zadate teme. Za nadareno stvaralaštvo u vidu poezije i proze nagrade su dobile i učenice  OŠ „Miodrag Milovanović Lune“, iz Lunovog Sela kod Užica i to: Milici Petković Prvu nagradu, Tamari Tošić Drugu nagradu, Nevena Matić Treću nagradu i Jovana Marković Specijalnu nagradu za rad napisan na ruskom jeziku, dok je nastavnica Rujka Mrdak dobila Zahvalnicu Srpsko-ruskog kluba za trud i pomoć svojim đacima, u učešću na našem konkursu.

IMG_0790-Large

U kategorijiji srednjih škola Prvu nagradu su dobili Marija Lučić, učenica Medicinske škole Užice i Vladimir Jokić, učenik Tehničke škole Užice. Drugu nagradu dobila je Andrea Ilić, učenica Medicinske škole Užice, a Treću nagradu Vanja Jovičić učenica Ekonomske škole Užice. Medicinska škola, kao škola sa najviše poslatih radova dobila je Zahvalnicu koju je uručio predsednik Srpsko-ruskog kluba direktorki te škole, godpođi Bogdanki Đorđević. Zahvalnicu je dobila  i profesorka Gordana Rogić za trud i zalaganje u radu sa učenicima na literarnom konkursu “Rusiji s ljubavlju“. Za svoj grupni rad na literarnom konkursu „Rusiji s ljubavlju“ Specijalnu nagradu dobilo je odeljenje  I SBO Ekonomske škole Užice.

IMG_0841-Large-1024x683

Za svoj grupni rad na literarnom konkursu „Rusiji s ljubavlju“ Specijalnu nagradu dobilo je odeljenje  I SBO Ekonomske škole Užice. U programu je učestvovala Nađa Đoković koja je, svojim veličanstvenim glasom, otpevala ruske pesme „Kaćuša“, „Podmoskovske večeri“ i „Rodna Srbijo“. Zahavaljujemo se svima učesnicima što  su učestvovali na literaranom konkursu „Rusiji s ljubavlju“, i kroz pisanu reč izrazili svoju ljubav prama bratskoj Rusiji, a nagrađenima čestitamo na osvojenim nagradamo!

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

4 najlepše posne čoko – torte za potpuni praznični ugođaj! Odlične su za slave, a jednostavne za spremanje!

Oglasna Tabla

Obuka zaposlenih KJP „Zlatibor“ za pružanje prve pomoći sa pokaznom vežbom

Oglasna Tabla

Velika rekonstrukcija srednjovekovne tvrđave na Đetinji

Oglasna Tabla

Vahida Đedović brutalno razotkrila sve maske današnjeg roditeljstva

Oglasna Tabla

„1 od 5 miliona Užice” organizuje akciju prikupljanja potpisa za obustavljanje sudskog i političkog progona Aleksandra Obradovića

Oglasna Tabla

Podela auto sedišta deci rođenoj u drugoj polovini ove godine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Prste da poližete: Četiri ideje za posni doručak!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za subotu – 7. decembar

Oglasna Tabla

KONAČNO: Posle pola veka MOSI igre održaće se u Užicu 2022. godine (VIDEO)

Oglasna Tabla