Жири 27. Југословенског позоришног фестивала, који је радио у саставу редитељка Снежана Тришић, театролошкиња Марина Миливојевић Мађарев и архитекта Радивоје Динуловић, како су саопштили једногласно је донео одлуке о нагрaдама.

Награда “Ардалион за најбољу представу” додељена је представи “Ајхман у Јерусалиму”, у режији Јернеја Лоренција и продукцији Загребачког казалишта младих Загреб, за храбар и бескомпромисан истраживачки и аналитички приступ и поступак.

Награда “Ардалион за најбољу режију” додељена је Јернеју Лоренцију за режију представе “Ајхман у Јерусалиму” у продукцији Загребачког казалишта младих, Загреб, за деликатан, слојевит и снажан редитељски поступак којим је створена дубоко емотивна и отрежњујућа представа.

Награда “Ардалион за најбољу женску улогу” додељена је равноправно Катарини Бистровић Дарваш, Мији Мелцхер и Луцији Шербеџији за стваралачки ангажман и надахнуту, сведену и прецизну колективну глумачку игру у представи “Ајхман у Јерусалиму”.

Награда “Ардалион за најбољу мушку улогу” додељена је равноправно Даду Ћосићу, Франу Машковићу, Пјеру Меничанину, Ракану Русхаидату и Ведрану Живолићу за стваралачки ангажман и надахнуту, сведену и прецизну колективну глумачку игру у представи “Ајхман у Јерусалиму”.

Награда “Ардалион за најбољу сценографију” додељена је Андреји Рондовић за представу “Месец (дана) на селу” у продукцији Народног позоришта Ужице, за концепт и артикулацију сценског простора који значајно доприносе поетици представе и глумачкој игри.

Награда “Ардалион за најбољу костимографију” додељена је Бојани Никитовић за представу “Рат и мир” у продукцији Народног позоришта Београд, за сложено решење које обједињава епоху и савремени костим.

Награда “Ардалион за епизодну улогу” додељена је Игору Боројевићу за улогу Ислајева у представи “Месец (дана) на селу” у продукцији Народног позоришта Ужице, за снажан и емотиван глумачки израз.

Награда “Ардалион за најбољег младог глумца” и награда Политике “Авдо Мујчиновић” додељена је Теодору Винчићу за улогу Робота Шиле у представи „Ролекостер”  у продукцији Позоришта Атеље 212, Београд, за аутентичан, студиозан и експресиван глумачки приступ.

Специјална награда “Ардалион” додељена је Јелени Мијовић за консеквентно и савремено драматуршко тумачење класичног драмског текста у представи “Месец (дана) на селу” у продукцији Народног позоришта Ужице.

Публика је највећу оцену доделила представи “Рат и мир” београдског Народног позоришта, 4,84.

Град Ужице