10 C
Uzice
новембар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

93. sednica Gradskog veća: Utvrđen drugi rebalans budžeta Užica

Užice, 16. oktobar: Prema predlogu drugog ovogodišnjeg rebalansa, utvrđenog na današnjoj sednici Gradskog veća, budžet grada Užica iznosio bi 2,95 milijarde dinara. Osnovnim budžetom iz decembra prošle godine, predviđeno je u gradskoj kasi  2,75 milijarde dinara, a onda je, prvim rebalansom, ta suma projektovana na 2,87 milijardi dinara. Članovi Veća utvrdili su ove najnovije izmene u budžetu jer su, od prvog rebalansa, dobijena sredstva od Ministarstva kulture i informisanja, Komesarijata za izbeglice, kao i od kapitalnog namenskog transfera. Istovremeno, analize devetomesečnog izvršenja budžeta i procene ostvarenja do kraja godine pokazale su da će se budžetski prihodi realizovati u većoj meri od prethodne procene. Na rashodovnoj strani izvršene su preraspodele između pozicija, a po zahtevima i potrebama budžetskih korisnika.

Prihvaćeni su predlozi rešenja kojima se daje saglasnost na izmene programa poslovanja javnih preduzeća „Aerodrom Ponikve“ i „Užice razvoj“, na izmene i dopune odluka o gradskim upravama i kadrovskog plana gradskih uprava, Gradskog pravobranilaštva, Službe budžetske inspekcije i Službe interne revizije, kao i na odluku o maksimalnom broju zaposlenih za svaki organizacioni oblik u sistemu grada Užica.

U delu urbanizma utvrđeni  su predlozi odluka koji se odnose na posebne uslove za izdavanje informacije o lokaciji i lokacijskih uslova na prostoru Generalnog urbanističkog plana, na izmene i dopune Plana generalne regulacije „Sevojno“ na lokaciji „Bojovića vodenica“ i na izmene programa postavljanja privremenih objekata koje se odnose na Arheološki park sa replikom neolitskog naselja u selu Stapari.

Gordani Uroševiću, dipl. pravniku, produžen je mandat vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave za poslove organa grada, opštu upravu i društvene delatnosti, Dragan Marjanović, dipl. ekonomista predložen je za člana Nadzornog odbora „Bioktoša“, dok su izmene izvršene u sastavima školskih odbora „Dušana Jerkovića“, „Radoja Ljubičića“, Užičke gimnazije i „Bogosava Jankovića“ u Kremnima, kao i u Upravnom odboru Predškolske ustanove „Užice“.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Terzić: Prioritet budžeta za poljoprivredu je nabavka protivgradnih raketa

Oglasna Tabla

Hoće li marketi u Srbiji ukinuti rad nedeljom

Oglasna Tabla

Potrebno izgraditi 359 sistema za prečišćavanje voda

Oglasna Tabla

Koncert: Samostalni referenti

Oglasna Tabla

Akcija SZS „Uzbuni se“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Slana torta od pečenih paprika: Najbolje predjelo svih vremena i prava kalorična bomba

Oglasna Tabla

Kamere na autoputu neće meriti brzinu

Oglasna Tabla

U planu redizajn male mature, testiranje na dve godine

Oglasna Tabla

Danas oblačno sa sunčanim intervalima, uveče kiša, temperatura do 19 stepeni

Oglasna Tabla