OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

93. sednica Gradskog veća: Utvrđen drugi rebalans budžeta Užica

Užice, 16. oktobar: Prema predlogu drugog ovogodišnjeg rebalansa, utvrđenog na današnjoj sednici Gradskog veća, budžet grada Užica iznosio bi 2,95 milijarde dinara. Osnovnim budžetom iz decembra prošle godine, predviđeno je u gradskoj kasi  2,75 milijarde dinara, a onda je, prvim rebalansom, ta suma projektovana na 2,87 milijardi dinara. Članovi Veća utvrdili su ove najnovije izmene u budžetu jer su, od prvog rebalansa, dobijena sredstva od Ministarstva kulture i informisanja, Komesarijata za izbeglice, kao i od kapitalnog namenskog transfera. Istovremeno, analize devetomesečnog izvršenja budžeta i procene ostvarenja do kraja godine pokazale su da će se budžetski prihodi realizovati u većoj meri od prethodne procene. Na rashodovnoj strani izvršene su preraspodele između pozicija, a po zahtevima i potrebama budžetskih korisnika.

Prihvaćeni su predlozi rešenja kojima se daje saglasnost na izmene programa poslovanja javnih preduzeća „Aerodrom Ponikve“ i „Užice razvoj“, na izmene i dopune odluka o gradskim upravama i kadrovskog plana gradskih uprava, Gradskog pravobranilaštva, Službe budžetske inspekcije i Službe interne revizije, kao i na odluku o maksimalnom broju zaposlenih za svaki organizacioni oblik u sistemu grada Užica.

U delu urbanizma utvrđeni  su predlozi odluka koji se odnose na posebne uslove za izdavanje informacije o lokaciji i lokacijskih uslova na prostoru Generalnog urbanističkog plana, na izmene i dopune Plana generalne regulacije „Sevojno“ na lokaciji „Bojovića vodenica“ i na izmene programa postavljanja privremenih objekata koje se odnose na Arheološki park sa replikom neolitskog naselja u selu Stapari.

Gordani Uroševiću, dipl. pravniku, produžen je mandat vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave za poslove organa grada, opštu upravu i društvene delatnosti, Dragan Marjanović, dipl. ekonomista predložen je za člana Nadzornog odbora „Bioktoša“, dok su izmene izvršene u sastavima školskih odbora „Dušana Jerkovića“, „Radoja Ljubičića“, Užičke gimnazije i „Bogosava Jankovića“ u Kremnima, kao i u Upravnom odboru Predškolske ustanove „Užice“.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Crna Gora otvara granične prelaze

Oglasna Tabla

Migranti opljačkali vernice u crkvi u Beogradu: Upali na liturgiju, pa oteli torbice, ženi odneli celu penziju

Oglasna Tabla

Kolač sa bananama gotov za 10 minuta

Oglasna Tabla

Izmenjeno pravilo o 100 evra: ko može, a ko ne može da dobije novac

Oglasna Tabla

U Sevojnu krov nad glavom za 30 izbegličkih porodica

Oglasna Tabla

Malina stiže – čeka se otkupna cena, a berača nema?

Oglasna Tabla

Šarčević: Roboti će raditi u nastavi

Oglasna Tabla

Od sutra novo popuštanje mera

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 31. maj

Oglasna Tabla