ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

9. Међународна студентска спортска конференција се одржава на Златибору

У периоду од 15. до 18. децембра на најпосећенијој планини Србије се одржава 9. Међународна студентска спортска конференција „СпортКонф“, са циљем да окупи студенте, и предаваче из региона заинтересоване за спортске науке, који желе да унапреде своја знања из ове области. Учесници конференције су студенти, гостујући професори, предавачи и представници факултета из Загреба, Ниша, Београда, Осијека, Новог Сада, Мостара, Љубљане.

Конференција је настала са циљем повезивања, умрежавања, креирања, јачања здравих темеља вредности које се стичу кроз спорт и образовање. Пројекат је усмерен ка будућим професорима, тренерима, едукаторима, покретачима промена, лидерима, људима који служе као пример у својим локалним и ширим заједницама, и кроз стручност и етику стварају вредност колективима у којима се налазе. Теме предавања обухватају области базичних спортова, спортске психологије, тренинга, менаџмента у спорту, кондиције, рекреације, моторичке припреме и многих других.

Туристичка организација Златибор је приликом ове конференције за учеснике одржала презентацију, где су се упознали са најважнијим информацијама о дестинацији. Учесници истичу да им овај вид едукације омогућава не само стицање нових знања из области спортских наука већ и одличну забаву, друзење, као и уживање у природним благодетима Златибора. Имали су прилику да посете најпосећенији спелеолошки објекат, Стопића пећину И открију нетакнуту природу “златне планине”. Поред тога, препознали су и златни потенцијал Златибора, оличен у изузетним условима за спортске активности, спортске припреме и такмичења.

ТО Златибор

 

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа

Судар мотора и аутомобила у тунелу код Златибора, повређени мотоциклиста пребачен у болницу

Врели талас у Србији, данас још топлије

Пренос утакмице Србија – Словенија у ГКЦ-у

Мамбо Џамбо у Градском културном центру

Трибина „Националног центра за едукацију о спорту 2024“ у Ужицу

Први „ПП Фест” од 4. до 7. јула