22.8 C
Uzice
јул 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

8 MILIONA DINARA ZA SUFINANSIRANJE ENERGETSKE EFIKASNOSTI U UŽICU

Decenijama unazad jedan od najvećih problema sa kojima se susreću Užičani je zagađenje vazduha. Upravo zbog toga i u skladu sa zakonom o efikasnom korišćenju energije grad Užice je imenovao energetskog menadžera koji će se baviti samo problemima zagađenja vazduha.

Član gradskog veća Dunja Đenić rekla je da već drugu godinu za redom grad Užice raspisuje konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti što se pokazalo kao značajna mera za zaštitu životne sredine.

“Prošle godine smo izdvojili četiri, a ove godine smo duplirali iznos tako da smo izdvojili osam miliona za tu aktivnost. Po tome smo poprilično jedinstveni jer niko u Srbiji još uvek nije uradio ništa tome slično. Mi smo u obzir uzeli individualne objekte jer smo shvatili da su individualna ložišta jedan od ključnih problema i uzročnika zagađenja vazduha. Tako da smo građanima obezbedili sredstva za kupovinu kotlova koji će koristiti ekološka goriva, ali i pelet kao obnovljivi izvor energije”, rekla je Đenić

Prirodno okruženje se ne može izmeniti ali je zato grad imenovao energetskog menadžera koji će se baviti problemom zagađenja vazduha. Više od 80 odsto kotlarnica u Užicu je prešlo na ekološko gorivo. Valjda će nakon toga Užičani disati čist vazduh.

izvor:glaszapadnesrbije.rs

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Širenje kanalizacione mreže na Zlatiboru (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vozač sa užičkim tablicama šokirao sve svojim parkiranjem (FOTO)

Oglasna Tabla

Beograđanin nestao na Drinskoj regati

Oglasna Tabla