11.4 C
Uzice
новембар 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

8 MILIONA DINARA ZA SUFINANSIRANJE ENERGETSKE EFIKASNOSTI U UŽICU

Decenijama unazad jedan od najvećih problema sa kojima se susreću Užičani je zagađenje vazduha. Upravo zbog toga i u skladu sa zakonom o efikasnom korišćenju energije grad Užice je imenovao energetskog menadžera koji će se baviti samo problemima zagađenja vazduha.

Član gradskog veća Dunja Đenić rekla je da već drugu godinu za redom grad Užice raspisuje konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti što se pokazalo kao značajna mera za zaštitu životne sredine.

“Prošle godine smo izdvojili četiri, a ove godine smo duplirali iznos tako da smo izdvojili osam miliona za tu aktivnost. Po tome smo poprilično jedinstveni jer niko u Srbiji još uvek nije uradio ništa tome slično. Mi smo u obzir uzeli individualne objekte jer smo shvatili da su individualna ložišta jedan od ključnih problema i uzročnika zagađenja vazduha. Tako da smo građanima obezbedili sredstva za kupovinu kotlova koji će koristiti ekološka goriva, ali i pelet kao obnovljivi izvor energije”, rekla je Đenić

Prirodno okruženje se ne može izmeniti ali je zato grad imenovao energetskog menadžera koji će se baviti problemom zagađenja vazduha. Više od 80 odsto kotlarnica u Užicu je prešlo na ekološko gorivo. Valjda će nakon toga Užičani disati čist vazduh.

izvor:glaszapadnesrbije.rs

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Predavanje „Cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu“ u Narodnoj biblioteci Užice

Oglasna Tabla

Albanski špijun uzeo avans od 30 hiljada evra za dokumentaciju o mašini za pravljenje municije: Vojni projekat trebalo da završi u Makedoniji, Kataru i BiH!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 12. novembar (utorak)

Oglasna Tabla

Tetke dobile status trećeg roditelja

Oglasna Tabla

Aleksandar Gajšek u Užicu na tribini “ Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Znate li ko su vam bili preci? Evo zašto je to važno!

Oglasna Tabla

Veliki uspeh Strahinje Poledice, učenika Medicinske škole u Užicu

Oglasna Tabla

Velika akcija BIA u srpskoj fabrici oružja: Uhapšeni albanski špijuni?

Oglasna Tabla

Uhapšen piroman iz Prijepolja

Oglasna Tabla